Servetele umede pentru ingrijirea bebelusului

/ / Modificat: 2010-11-02
Servetele umede pentru ingrijirea bebelusului





 




Pentru ca bebe sa nu te ia prin surprindere cu schimbatul scutecului, este recomandat sa ai in permanenta cu tine servetele umede. Acestea iti sunt de mare ajutor, mai ales cand mergi in vizita, la plimbare sau cand pleci in mult doritul concediu de sarbatori, pentru ca sunt igienice, frumos mirositoare, curate si hranesc pielea sensibila a bebelusului.

De asemenea, servetelele umede reprezinta o metoda rapida de a-l curata pe bebe cand este frig si poate raci daca il speli inainte de fiecare schimbare a scutecului.

Servetelele umede sunt folosite nu numai pentru a curata zona scutecului, dar si pentru curatarea mainilor si a fetei si pentru stergerea suzetelor care au cazut pe jos.

Sunt extraordinar de folositoare si esentiale pentru orice iesire cu bebe.

Totusi, de multe ori trebuie sa ne intrebam nu daca am luat cu noi destule servetele umede ci care sunt ingredientele continute de acea solutie ce le pastreaza umede si placute.

Servetelele au rol nu doar in a usura schimbatul scutecului micutului sau micutei, dar sunt ideale pentru ca restabilesc PH-ul natural al pielii, mentinandu-i echilibrul si hidratarea.

Laptele cosmetic si provitamina B5 hraneste, calmeaza si protejeaza pielea sensibila a sugarilor si a copiilor. Laptele cosmetic creeaza un strat protector ce protejeaza pielea micutilor de factorii externi (frig, vant, ploaie, zapada s.a.), iar provitamina B5 are rol important in regenerarea celulelor si vindecarea iritatiilor pielii.

Alantoina si vitamina E curata si dezinfecteaza pielea bebelusilor si a copiilor. Alantoina are ca efect calmarea si vindecarea iritatiilor pielii sensibile a copiilor, oferind o senzatie de prospetime si un miros placut.

Unele servetele contin urmatoarele ingrediente de substante active importante si anume: D-pantenol, vitamina E, provitamina B5, alantoina - cu efect antiiritant si cicatrizant, ulei de ricin - proprietati de emoliant si hidratant. Curata si intretin pielea sensibila a bebelusilor. Formula usoara, fara alcool a lotiunii de umezire ofera posibilitatea utilizarii frecvente, necesare igienei zilnice pana la imbaiere.

Pentru ca parfumurile pot influenta felul in care se simte copilul tau, ar trebui sa cauti servetele umede care inlocuiesc parfumurile cu alte substante cum ar fi levantica, substante care au proprietati de relaxare.

Datorita parfumului de levantica, momentul in care ii schimbi scutecul devine o experienta placuta pentru amandoi.

Pielea copilui tau are un strat natural de protectie, iar cand ii schimbi scutecul trebuie sa ai grija de acest strat. Poti sa cureti pielea copilului cu apa si sapun, dar cand acest lucru nu este posibil poti sa folosesti servetele impregnate cu o lotiune cu pH neutru pentru piele.

Servetelele realizate din bumbac patrund usor in toate cutele pielii bebelusului si indeparteaza foarte bine murdaria. In plus, lotiunea cu care acestea sunt impregnate actioneaza ca un strat protector pentru pielea copilului tau.

Servetelele pentru pielea foarte sensibila sunt imbibate cu o lotiune reconfortanta, neparfumata, apoasa, care contine pantenol. Acestea reduc riscul de incompatibilitate cu pielea si elimina posibilitatea alergiilor la parfumuri, chiar si la bebelusii sau copiii predispusi la alergii.

Servetelele umede sunt o modalitate usoara de a schimba scutecul mai usor si mai rapid. Ele pot fi folosite pentru curatarea mainilor murdare sau fetei oriunde te-ai afla.

Servetelele umede, realizate si acasa



 




De ce trebuie sa tii cont cand cumperi servetele umede:

  • Sa fie usor de folosit – ambalajul trebuie sa retina suficienta umezeala. Servetelele ambalate in tuburi sau cutii tind sa retina umezeala bine, dar sunt de obicei mai greu de transportat. Pachetele care se resigileaza sunt mai usor de folosit cand mergeti in oras, dar s-ar putea sa nu retina umezeala atat de bine.

  • Sa curete bine – Servetelele umede il curata bine pe bebelusul tau? Este un servetel suficient sau ai nevoie de mai multe la fiecare schimbare?

  • Sa fie placute la atingere – Servetelele nu trebuie sa fie nici prea ude, dar nici prea uscate.

  • Raportul calitate-pret – Meriti sa platesti atat pentru ele? Daca platesti mai mult ai toate sansele sa cumperi servetele mai groase si mai puternice – dar vrei sa platesti mai mult?

  • Parfumate sau neparfumate – Ca sa fie umede, servetelele sunt impregnate cu o serie de ingrediente si ca sa miroasa frumos s-ar putea sa contina si parfum. Unora dintre mamici le plac aceste ingrediente adaugate, dar altele in special cele care au copii cu probleme de piele – le prefera pe cele care nu contin parfum.

    Servetelele umede sunt usor de folosit, dar exista si foarte multe reactii adverse pe care trebuie sa le iei in considerare. Multe contin chimicale care pot irita pielea bebelusului. Dar, multi bebelusi nu au nici o reactie adversa. Nu servetele in sine cauzeaza iritatia zonei scutecului.

    Acest tip de iritatie apare de obicei cand cureti pielea prea insistent, fie ca folosesti apa si sapun sau servetele umede, ceea ce indeparteaza bariera protectoare a pielii. Dupa fiecare scaun, curata pielea bebelusului tau cu apa si sapun si foloseste servetele umede numai cand nu esti acasa.

    Ingredientele pe care ar trebui sa le eviti cand cumperi servetele umede sunt parfumurile, ingredientele sintetice (iritarea pielii, reactii alergice si dureri de cap), dioxin s.a.

    Ca sa eviti folosirea unor chimicale pentru a curata pielea bebelusului tau, creeaza propriile servetele umede! Iata o reteta pentru o solutie de curatare 100% naturala:

    Combina intr-o ceasca apa calda, suc de aloe vera, o lingurita de otet de suc de mere si o lingurita de sapun ras, fara miros. Agita pana se dizolva, apoi adauga:

  • doua lingurite de ulei de musetel, jojoba, pulpa de caisa;

  • optional: adauga cate 4 picaturi de ulei esential de lavantica si de ceai verde.

    Cand amestecul este gata, aplica solutia cu un tampon din bumbac.

    Alina Sica

    Redactor Copilul.ro

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Produse bebelusi

    Articole recomandate

    Citeste si despre