Retete cu avocado pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-02-24
Retete cu avocado pentru bebelusi

Avocado este considerat un fruct minune datorita proprietatilor sale nutritive. Este bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B9 - acid folic, K, E) si minerale (fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, zinc) si are o textura fina, cremoasa, care il face ideal pentru bebelusi, inca de la inceputul etapei diversificarii. Este prietenos cu stomacul sensibil al celor mici, hipoalergenic si se digera foarte usor. Poate ca nu este savuros si aromat ca marul, para sau banana, dar poti prepara mai multe retete cu avocado pentru bebelusi, mai ales ca nu trebuie sa fie preparat termic. Poate fi oferit bebelusului la orice masa a zilei, mai ales in combinatie cu alte fructe, precum banane, mere, piersici, pere sau mango. Atunci cand bebe este destul de mare sa poata sa mestece, ii poti da feliute de avocado cu toata increderea, pentru ca textura sa moale il face sa nu prezinte vreun pericol de inec, iar mai tarziu il poti include in salatele pe care i le prepari, alaturi de carne, paste, ciuperci si alte alimente sanatoase.

Sa ramanem, insa, la etapa bebelusiei si sa vedem ce retete cu avocado poti prepara pentru puiul tau care a crescut destul de mare incat sa incepeti diversificarea.

Retete pentru bebelusi: Piure cu avocado si pere

Dulceata si aroma perelor va complimenta textura cremoasa a pulpei de avocado. Ai nevoie de o para, un avocado si una sau doua cesti de apa.

Curata avocado, feliaza pulpa, iar para tai-o cubulete. Pune totul in blender, adauga apa si apasa start.

Mai adauga apa sau pulpa de avocado, pentru a obtine consistenta dorita.

Retete pentru bebelusi: Piure cu avocado si cartofi dulci

Ai nevoie de doua cesti de cartof dulce taiat marunt, un avocado si patru cesti de apa.

Fierbe cartofii dulci pentru 25 de minute, iar apoi scoate-i pe o farfurie si lasa-i sa se raceasca. Paseaza avocado la blender, cu o ceasca de apa, iar cand ai obtinut consistenta dorita adauga si cartofii dulci si apasa din nou start. In cateva minute vei obtine un piure dulceag, delicios si sanatos pentru bebe.

Retete pentru bebelusi: Piure cu avocado si piept de pui

Combina puiul bogat in proteine cu un avocado bogat in grasimi sanatoase pentru o masa completa pentru bebelusul tau.

Ai nevoie de o ceasca si jumatate de cubulete de piept de pui fara piele si os, un avocado si 4-5 cesti de apa.

Fierbe carnea de pui timp de 25 de minute la flacara medie, iar cand este bine gatita las-o sa se raceasca. Pastreaza supa rezultata in urma fierberii.

Paseaza pulpa de avocado in blender, iar apoi adauga bucatelele de pui fiert si supa. Amesteca pana cand puiul si avocado sunt bine mixate.

Retete pentru bebelusi: Piure cu avocado si mazare

Mazarea si avocado se vor amesteca intr-un preparat de un verde foarte atragator, boga in proteine si grasimi sanatoase,

Ai nevoie de o ceasca si jumatate de boabe de mazare, un avocado si doua cesti de apa. Fierbe mazarea timp de 25 de minute, iar apoi scurge apa si lasa boabele sa se raceasca; pastreaza apa in care ai fiert mazarea intr-un bol.

Paseaza impreuna pulpa de avocado si mazarea fiarta, iar daca ti se pare ca piureul este prea gros adauga putin din zeama in care a fiert mazarea, pana obtii consistenta dorita.

Retete pentru bebelusi: Iaurt cu avocado

Stii ca bebelusii nu ar trebui sa primeasca lapte de vaca pana la varsta de un an, dar iaurtul este chiar recomandat dupa varsta de 6 luni, de preferat in combinatie cu fructe sau legume.

Ai nevoie de o ceasca si jumatate de iaurt proaspat si un avocado. Amesteca-le impreuna intr-un blender pana cand obtii o pasta omogena; la nevoie, adauga putina apa pentru a-l subtia.

De retinut!

Atentie! Daca dupa ce mananca avocado bebelusul prezinta urticarie, diaree, voma sau daca i se umfla fata, este posibil sa aveti de a face cu o alergie alimentara. Discuta cu pediatrul despre masurile pe care ar trebui sa le iei in acest caz si nu ii mai da micutului acest fruct.

Descopera si alte retete cu avocado:

Sos de avocado

Branzica cu avocado

Biscuiti cu mar mango si avocado

Piure de avocado si prune

Piure de avocado cu piersica

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Broccoli bebelusi Diversificare broccoli

Articole recomandate

Citeste si despre