Cum poti ameliora disconfortul bebelusului in timpul eruptiei dintilor

/ / Modificat: 2021-06-27
Cum poti ameliora disconfortul bebelusului in timpul eruptiei dintilor

Odata cu eruptia primilor dinti bebelusii pot trece printr-o multitudine de simptome. Poate aparea febra, pierderea poftei de mancare, curgerea nasului si, in unele cazuri, pot suferi de diaree ori pot avea eruptii in gura si in gat. De asemenea, foarte comuna este si salivarea excesiva.

In cazul in care bebelusul face febra in timpul eruptiei dentare, trebuie sa fii atent la acest aspect. Febra cauzata de eruptia dintilor nu depaseste 37,5 grade Clsius. Daca temperatura bebelusului creste la 38 de grade Celsius, ori peste, este important sa mergi cu acesta la medic deoarece febra este cauzata de o alta problema.

Cum poti ameliora durerea cauzata de eruptii dentare

Pentru eliminarea durerii cu ajutorul gelulilor si unguentelor speciale este important sa apelezi mai intai la sfatul medicului. Nu toate produsele care se gasesc pe piata sunt sigure pentru a fi folosite, iar in cazul unora efectul dureaza pana in 10 minute. In acest caz, aplicarea constanta a gelului poate cauza probleme de alta natura pentru bebelus.

Pentru a calma bebelusul poti apela la cateva metode mult mai sigure si eficiente. Cel mai simplu este sa-i oferi copilului jucarii speciale pentru rontait care contin apa in interior. Este indicat ca acestea sa fie tinute la frigider inainte de a i le oferi. Atentie, insa! Nu ii oferi astfel de jucarii din congelator.

Daca bebelusul este la varsta la care a inceput diversificarea alimentara ii poti oferi o jumatate de morcov pe care sa-l roada. La fel ca in cazul jucariei, este important ca acesta sa fie rece pentru a ameliora durerile.

Maseaza-i gingiile. Masarea gingiilor cu degetul infasurat in tifon sau cu ajutorul degetarului de silicon este foarte importanta in timpul eruptiei dintilor. Daca inainte doar ii curatai gingiile acum este important sa insisti in zonele in care erup dintii cu un masaj usor. Acesta va ameliora durerile si disconfortul resimtit de bebelus.

La ce varsta apar eruptiile dentare

In general, primii dinti erup in jurul varstei de 6-12 luni. Exista insa cazuri in care primii dinti erup la varsta de doar 3-4 luni, dar si cazuri in care bebelusii se confrunta cu prima eruptie dentara dupa vasta de 1 an.

Exista insa si cazuri extrem de rare in care bebelusul se naste cu primul dinte erupt sau in care primii dinti erup in prima luna de viata. Exista insa si o explicatie in spatele acestor intamplari si anume faptul ca dintii incep sa se formeze inca din perioada intrauterina.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre