Vorbeste cu bebelusii folosind limbajul lor. Ii ajuta sa-si dezvolte mai usor vorbirea

/ / Modificat: 2021-12-29
Vorbeste cu bebelusii folosind limbajul lor. Ii ajuta sa-si dezvolte mai usor vorbirea

Sa vorbesti cu bebelusii folosind limbajul lor, nu este doar amuzant ci si extrem de util pentru acestia. Unul dintre lucrurile care ii ajuta pe copiii nostri sa avanseze in dezvoltarea vorbirii este atunci cand vorbim si interactionam cu ei.

Potrivit unor studii recente, daca folosim limbajul bebelusilor pentru a comunica cu acestia, acest obicei le poate aduce mai multe beneficii decat daca le vorbim pe un ton normal.

Potrivit studiului efectuat s-a constatat ca, in cazul in care le vorbesti bebelusilor folosind limbajul acestora, ii ajuti sa pronunte mai usor cuvintele.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Florida si publicat in Journal of Speech, Language, and Hearing Research. Cercetatorii au analizat modul in care diferite frecvente ale vocalelor au influentat dezvoltarea limbajului de catre bebelusi.

Pentru a face acest lucru, ei au efectuat o serie de teste prin modificarea frecventelor sunetelor, imitand atat limbajul adultilor, cat si pe cel al bebelusilor si au analizat modul in care acestia reactionau la sunetele respective, in functi de varsta lor.

Potrivit rezultatelor, bebelusii cu varste cuprinse intre sase si opt luni au aratat o preferinte clara pentru pentru vorbirea cu rezonante similare cu ale lor - adica faimosul limbaj al bebelusilor.

Bebelusii cu varste cuprinse intre patru si sase luni nu au avut nicio preferinta, ceea ce sugereaza ca abilitatea bebelusilor mai mari de a-si controla vocea si de a crea cuvinte din balbaiala ar putea fi ceea ce face ca sunetele pentru sugari sa fie mai atragatoare, deoarece "pare sa stimuleze productia motorie a vorbirii, nu doar perceptia vorbirii", potrivit Dr. Matthew Masapollo, unul dintre autorii studiului.

Cercetatorii au concluzionat ca imitarea limbajului bebelusilor ar ajuta (in cazul bebelusilor mai mari) sa invete sa inteleaga mai bine ceea ce spunem si, in acelasi timp, sa invete sa pronunte cuvintele, aratandu-le cum ar trebui sa sune, la o rezonanta si un nivel asemanator cu cel folosit de ei.

FOTO: pexels.com­-

Articole recomandate

Citeste si despre