Ce faci daca bebelusului ii este brusc frica de tatal lui

/ / Modificat: 2018-07-02
Ce faci daca bebelusului ii este brusc frica de tatal lui

Este normal ca bebelusul sa il prefere pe unul dintre parinti, de obicei pe mama, insa astfel de situatii pot fi dificile pentru ambii parteneri. Desigur, cel mai greu - cel putin din punct de vedere emotional - este pentru un tata sa isi vada copilul plangand de fiecare data cand incearca sa il ia in brate. Bebelusii sunt mai atasati de mamele lor pentru ca pana la urma au trait in interiorul pantecului lor pentru 9 luni; mama miroase placut, a laptic, si probabil ca stie mai bine de ce are nevoie bebelusul si care sunt cele mai bune metode de alinare.

Bebelusul vrea sa se simta in siguranta, si pentru ca mama este mai mereu in preajma sa, ea este persoana lui favorita.

Daca se intampla ca bebelusului sa ii fie brusc frica de tatal lui, sa inceapa sa planga atunci cand acesta intra in camera, chiar daca o astfel de reactie ar putea sa il intristeze pe tatic, nu trebuie sa se dea batut! Cu cat petrece mai mult timp cu bebelusul, cu atat se va crea intre ei o legatura la fel de puternica ca cea dintre mama si cel mic.

Sfaturi pentru ca bebelusul sa formeze o relatie stransa cu tatal sau

Joaca la distanta

Primul lucru pe care taticul il poate face, este sa stabileasca contactul vizual cu bebelusul lui si sa se joace de la distanta cu el, sa ii zambeasca, sa ii sufle pupici si sa se joace de-a v-ati ascunselea, ascunzandu-si fata pentru a-l face pe cel mic sa rada, astfel incat bebelusul sa capete mai multa incredere in el. Daca bebelusul se afla in bratele mamei atunci cand tatal sau se joaca cu el, se va simti in siguranta, va fi mai relaxat si va putea interactiona mai repede cu taticul.

Doar voi trei

Somnul sau timpul petrecut in pat intre ambii parinti este o alta modalitate prin care bebelusul se poate apropia de tata mai usor.

Acomodarea fizica

Tatii poti fi mai infricosatori, nu sunt la fel de delicati si suavi precum mamicile, au vocea mai groasa si miros altfel decat partenerele lor, asa ca pentru a ajuta bebelusul sa se obisnuiasca cu aceste diferente, ar putea fi de ajutor daca taticul si-ar cara bebelusul intr-un marsupiu; bebelusul poate sta cu cu fata spre exterior, sa o aiba totusi pe mamica in raza sa vizuala daca este nevoie, dar in acelasi timp sa poata sa isi simta tatal.

Timp de calitate petrecut impreuna

Una dintre cele mai eficiente metode de a grabi stabilirea unei legaturi intre bebelus si tatal sau este ca ei doi sa ramana singuri acasa, imediat ce s-au acomodat unul cu altul. Cel mai bun moment pentru ca ei doi sa petreaca putin timp de calitate impreuna este atunci cand copilul este odihnit, hranit, alert si disponibil, astfel incat sa poate interactiona cu tati cat mai mult fara intreruperi.

Activitati in doi

Un curs de inot pentru bebelusi, la care bebelusul sa participe doar cu tati, sau o ora prin parc, la terenul de joaca, orice activitati de acest gen pot intari relatia dintre bebe si tati; bebelusul va invata sa aiba incredere in tatal sau, dar si sa se distreze impreuna cu el.

Este vital pentru orice tata sa inteleaga ca daca bebelusului sau ii este frica de el, sau plange atunci cand il vede, nu este pentru ca cel mic are ceva personal cu el, ci pentru ca nu se simte in siguranta si deci nu ar trebui sa ia astfel de reactii ca fiind o respingere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Tatici

Articole recomandate

Citeste si despre