Cand ar trebui ca bebelusul meu sa inceapa sa zambeasca si cand trebuie sa te ingrijorezi daca nu o face

/ / Modificat: 2021-12-06
Cand ar trebui ca bebelusul meu sa inceapa sa zambeasca si cand trebuie sa te ingrijorezi daca nu o face

Zambetul copilului este unul dintre cele mai speciale momente pentru fiecare mama. Oricat de ciudat ar parea, aceste expresii sunt importante pentru a cunoaste starea de sanatate a copilului. Cand micutul nu zambeste ar putea fi semnul ca acesta sufera de o boala.

Iata asadar care este varsta la care bebelusii incep sa zambeasca si care ar putea fi cauzele lipsei zambetului.

Primele zambete ale bebelusului

Stim cu totii ca oamenii zambesc pentru ca sunt fericiti, dar in cazul nou-nascutilor lucrurile stau putin diferit. Bebelusii pot face acest lucru inca din prima zi de la nastere, insa in primele luni este doar un gest reflex care arata faptul ca muschii faciali functioneaza bine.

Medicul pediatru Karen Gill subliniaza ca bebelusii nu zambesc pentru a reflecta starea lor de spirit, ci mai degraba ca un zambet reflex sau un zambet social. Prima este o actiune pe care o practica inca din pantecele mamei; cu toate acestea, nu este un raspuns al fericirii. Apoi, dupa cateva luni, bebelusii zambesc ca raspuns la contactul cu ceilalti, pentru a atrage atentia, in special a parintilor.

Cand incep bebelusii sa zambeasca pentru ca sunt fericiti?

Pe masura ce cresc, bebelusii incep sa-si dezvolte abilitatile sociale, sa-si controleze miscarile si sa se exprime. Expertii de la Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor subliniaza faptul ca micutii incep sa ofere zambete reale celor din jur la varsta de aproximativ doua luni.

Acest lucru inseamna ca ei manifesta un zambet care reflecta starea lor de multumire ca raspuns la parintii lor, asa ca, din acel moment, da, un bebelus zambeste pentru ca este fericit.

Ce se intampla daca bebelusul nu zambeste desi are mai mult de doua luni

In primul rand este important sa-ti amintesti ca bebelusii sunt diferiti si fiecare se dezvolta in propriul ritm. In timp ce unii zambesc, in mod reflex, inca din prima zi, altii pot incepe sa zambeasca putin mai tarziu de varsta de doua luni. De exemplu, in cazul unui copil nascut prematur, este normal ca acesta sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta anumite abilitati, cum ar fi zambetele reale.

Daca observi ca bebelusul tau nu zambeste dupa varsta de trei luni, este recomandat sa discuti despre acest lucru cu medicul pediatru, deoarece ar putea indica faptul ca sufera de o afectiune medicala. Printre principalele probleme care duc la lipsa zambetului pot fi: lipsa vederii, lipsa auzului sau autism.

ATENTIE! Trebuie tinut cont de caracterul copilului, in tot acest proces. Daca micutul zambeste, insa nu zambeste frecvent, nu trebuie sa te ingrijorezi. La fel ca adultii, copiii au fiecare personalitatea lor. Prin urmare, unii zambesc mai rar, altii mai des. Este pur si simplu personalitatea lor si nu este nimic in neregula cu aceasta.

Motivele de ingrijorare trebuie sa apara abia in momentul in care copilul nu zambeste deloc.

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre