De ce hainute are nevoie un bebelus pe timp de vara

/ / Modificat: 2019-05-27
De ce hainute are nevoie un bebelus pe timp de vara

Pentru cei care au devenit parinti pentru prima data, achizitionarea hainelor pentru bebelus poate fi o adevarata sursa de stres.

Cum trebuie imbracat copilul, din ce tip de materiale trebuie sa fie hainutele, dar mai ales cu ce anume trebuie sa il imbraci cand temperaturile trec bine de 30 de grade Celsius sunt intrebari care nu le dau pace proaspetilor parinti.

Ca adult, stii foarte bine ca vara ai ocazia sa optezi pentru haine lejere: tricouri, maiouri, pantaloni scurti sau rochii fluide si sandale. Insa aceasta regula de conduita vestimentara se aplica si in cazul nou-nascutilor?

Pediatrii sustin ferm faptul ca bebelusii trebuie sa fie bine protejati, atat vara, cat si iarna. Hainele alese trebuie sa le protejeze pielea si sa le asigure temperatura optima, in special nou-nascutilori.

Materialul din care sunt facute hainele este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Unele tesaturi sau materiale sintetice pot cauza alergii sau iritatii. Este vorba despre o reactie a pielii la caldura.

Ce fel de haine trebuie sa poarte un copil mic pe timpul verii?

Bebelusii nu percep temperaturile la fel ca si copiii mai mari sau ca adultii. Dimpotriva, acestia sunt mult mai sensibili la schimbarile de temperatura. In vreme ce pentru toti ceilalti poate fi foarte cald, pentru bebelusi este posibil sa fie destul de racoare.

Din acest motiv, cel mai important lucru in imbracarea unui copil este acoperirea capului si a picioarelor. Sosetutele din bumbac si palariuta de soare sunt esentiale, intrucat prin aceste doua regiuni isi regleaza temperatura corporala. Pentru un copil slab protejat, o briza rece ar putea fi cauza unei raceli in plina vara.

Ce trebuie sa faci pana se naste copilul

Organizarea garderobei nou-nascutului poate fi o experienta dificila pentru parinti, mai ales daca acestia sunt la prima lor experienta de acest gen, intrucat trebuie sa aleaga intre multe haine si sa decida ce le va fi cu adevarat necesar.

Indiferent de anotimp, nu trebuie sa ii lipseasca un body. Pregateste-i cel putin trei schimburi pe zi. Inainte de culcare e bine sa fie proaspat schimbat, in haine confortabile.

Ce trebuie sa faci dupa ce s-a nascut copilul

In timpul verii, sugarii trebuie sa poarte cu precadere haine din bumbac. Picioarele si capul trebuie acoperite.

Nu este recomandata sub nicio forma folosirea tesaturilor din lana sau din materiale sintetice, deoarece acestea ii pot incalzi prea tare. Chiar si noaptea, este de preferat sa reglezi temperatura aerului conditionat si sa-l imbraci cu pijamale din bumbac.

Recomandari generale

Alege materiale de calitate. Pielea bebelusilor este foarte sensibila in primii ani de viata, in consecinta, trebuie alese tesaturi care nu provoaca probleme pielii.

Bumbacul este cel mai recomandat material. Este o tesatura moale, care permite ca pielea bebelusului sa respire fara probleme grave. Idealul este sa alegi articole de imbracaminte din bumbac 100%.

Evita hainele prea stramte. In timpul verii, imbracamintea prea stransa poate incalzi prea mult copilul si ii poate cauza o eruptie cutanata. Din acest motiv, este recomandat sa folosesti haine mai mari cu doua marimi.

Fii atenta la temperatura corpului. Bebelusul trebuie sa se simta mereu cald la atingere, insa sa nu fie transpirat sau rosu in obraji.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine Haine bebe

Articole recomandate

Citeste si despre