Cum implicam copiii in renovarea camerei lor?

/ / Modificat: 2022-05-23
Cum implicam copiii in renovarea camerei lor?

Zilele in care camera de baietel era albastra, iar cea de fetita era roz au apus de mult. La ora actuala nu numai ca sunt o multime de nuante care merg atat pentru fetite, cat si pentru baietei, dar copilul, inca de la cea mai frageda varsta, vrea sa aiba un cuvant de spus atunci cand vine vorba despre amenajarea camerei lui. Astfel, daca vrei sa stii cum poti face sa il implici pe cel mic in decorarea camerei dar sa si mentii dorintele in aria realizabilului, citeste in continuare.

Intreaba-l cum vrea sa arate camera

Dorintele copilului se schimba de la an la an, uneori chiar mai repede. De aceea, poate tu crezi ca ii plac masinutele cel mai mult, insa daca il intrebi vei constata ca acestea au fost detronate de dinozauri. De aceea, cel mai bine este ca inainte sa te apuci de redecorarea camerei sa stai la o discutie cu micul om.

- Asigura-te ca stii exact in ce etapa de preferinte se afla. Papusi, animale, masinute, dinozauri, zane sau planete, fiecare din acestea se pot regasi intr-o camera de copil

- Verifica cu el care este culoarea preferata, posibil sa fie mare mirare atunci cand nu va alege roz sau bleu.

- Una din situatiile in care poti lasa copilul sa aleaga este cea a decoratiunilor. Astfel, cel mic poate alege o veioza de perete in forma de steluta, poate alege o polita pe care sa troneze jucaria lui preferata sau poate sa isi doreasca o biblioteca suspendata.

Decorarea peretilor

Peretii albi nu sunt deloc atragatori pentru cel mic. Astfel, poti lasa copilul sa aleaga intre cateva modele de tapet pentru copii selectate de tine inainte.

- Exista modele de tapet pentru copii cu personaje desprinse din povestile nemuritoare sau cu cei mai in voga eroi la ora actuala.

- Poti alege pentru un model modern de tapet, cu flori si fluturi sau cu forme geometrice.

- O varianta de tapet care imbina utilul cu placutul este cea cu harta lumii, cu sistemul solar sau cu teme matematice.

- Citatele motivationale insotite de imagini graitoare sunt potrivite pentru camera unui copil.

Pe langa toate acestea insa, un perete acoperit cu un tapet pentru copii va transmite o poveste de fiecare data cand este privit.

Alegerea mobilierului

Alegerea mobilierului

Desigur, cel mic este posibil sa isi doreasca o lada de nisip in dormitor, insa acest lucru nu este cu putinta. De aceea, alege un mobilier pe care sa il poata folosi cativa ani si care sa raspunda nevoilor lui. O varianta inedita prin care poti face mobilierul sa para ca nou si sa tina pasul cu preferintele copilului in materie de super-eroi sau papusi este tapetul pentru camera copiilor. Acesta poate fi folosit nu numai pentru decorarea peretilor, ci si pentru personalizarea pieselor de mobilier.

- Biroul trebuie sa aiba sufient spatiu daca va vrea sa coloreze sau sa picteze dupa ce si-a facut temele. Acesta trebuie sa fie adaptat inaltimii copilului iar scaunul sa fie unul calitativ pentru a asigura o postura sanatoasa a coloanei vertebrale.

- Patul trebuie sa aiba o saltea ergonomica, care sa asigure un somn odihnitor.

- Dulapul de haine trebuie sa fie suficient de incapator pentru ca hainele celui mic sa stea organizate, insa suficient de mic pentru a nu acapara mare parte din camera.

Pe langa toate acestea trebuie sa existe, desigur, zona destinata jocurilor, jucariilor, care sa fie la indemana celui mic si care sa le pastreze in ordine. Daca in cazul mobilierului copilul nu are foarte multe de zis, consulta-l inainte sa ii cumperi covorul, perdelele sau chiar seturile de pat. In acest fel, cu aceste alegeri colorate facute de el, camera ii va parea in totalitate decizia lui.

Observi cat este de usor sa decorezi camera celui mic implicandu-l si pe acesta in intreg procesul. Chiar daca nu ia el decizii majore, o sa ii placa la nebunie sa se joace si sa se recreeze in camera la care si-a ales el tematica si culorile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amenajare camera bebelus Camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre