Ce tipuri de mobilier pentru camera lui bebe trebuie sa achizitionezi?

/ / Modificat: 2021-08-18
Ce tipuri de mobilier pentru camera lui bebe trebuie sa achizitionezi?

Amenajarea camerei bebelusului tau trebuie sa fie cat mai practica pentru a asigura un confort optim. Organizarea spatiului cat mai eficient, pentru a avea acces rapid la articolele necesare micutului, reprezinta targetul fiecarui parinte. De asemenea, crearea unui habitat intim si relaxant, in culori linistitoare, contribuie mult la dezvoltarea micutului. Daca nu stii inca ce piese de mobilier pentru camera bebe sa achizitionezi, iata cateva idei care te vor ajuta in alegerile tale!


Probabil cel mai important articol din incaperea destinata copilului tau este patutul. Confortul acestuia este un factor determinant in calitatea vietii celui mai mic membru al familiei tale. Materialele din care este confectionat trebuie sa permita trecerea aerului, evitand supraincalzirea, pentru a indeplini astfel toate conditiile necesare unui somn linistit.


Bebelusii petrec majoritatea timpului in patut, de aceea alegerea acestuia nu suporta niciun compromis. Fie ca se odihnesc sau se joaca, acolo isi desfasoara cam toate activitatile la inceput. In acest sens, producatorii au venit in intampinarea parintilor cu oferte practice de mobilier camera bebe ce includ patuturi multifunctionale, cu dimensiuni reglabile, pliabile sau atasabile, care pot fi transformate rapid in tarcuri de joaca sau in spatiul perfect de odihna.


Patuturile pliante, cu mai multe nivele, pot fi folosite de la nastere pana la varsta de 5-6 luni. Dotate cu masuta de schimbat scutece, fac mai usoara misiunea parintilor. Buzunarele care le echipeaza permit depozitarea accesoriilor si hainutelor, avand totul la indemana.


Pe langa elementele practice menite sa le sporeasca utilitatea, s-a acordat o deosebita atentie si elementelor decorative. In acest sens, vei putea alege patuturi prevazute cu jucarii din plus sau carusele muzicale mecanice, pentru a oferi clipe de relaxare si delectare celui mic. De asemenea, culorile si imprimeurile vesele vor ajuta la dezvoltarea abilitatii vizuale si tactile ale acestuia.

mobila bebe 

Variantele de patuturi atasabile fac parte din categoria de mobilier pentru camera bebe cu confort sporit. Datorita lateralei care culiseaza usor, acesta poate fi atasat cu usurinta la patul parintilor. Husa saltelutei, realizata dintr-un material antiperspirant tip plasa 3D, asigura o ventilare foarte buna.


Plasele de protectie care se ataseaza la patuturi tin la distanta insectele suparatoare, oferind puiului tau un somn linistit. Tesaturile din care sunt confectionate permit trecerea aerului si asigura protectie maxima celui mic. Sunt usor de montat, practice si asigura accesul la copil in orice moment.


O alta piesa de mobilier pentru camera bebe indragita de parinti este Baby Nest-ul. Cuibusorul ideal pentru nou-nascuti, ofera protectie si un spatiu intim optim dezvoltarii acestora. Folosind un baby nest, bebelusul tau poate dormi oriunde. In patutul sau, in pat cu voi sau pe canapea, acesta va dormi linistit, fara sa se loveasca de marginile mobilierului si fara a exista riscul de a va rostogli peste el in timpul somnului. Este usor de transportat, avand practic un patut portabil pe care il poti lua in vizite sau in concediu.


Comoda este ideala pentru camera copilului si se poate integra cu usurinta si in camera parintilor. Dispune de sertare de dimensiuni mari ce permit depozitarea obiectelor sau hainutelor necesare bebelusului. Comoda pentru infasat este un articol practic si functional, care ofera un spatiu stabil si sigur atat pentru infasarea sau imbaierea bebelusului, cat si pentru depozitare.


Dupa cum vezi, toate piesele de mobilier camera bebe sunt realizate pentru a asigura confortul micutilor, dar si pentru a usura misiunea parintilor. In acest sens, producatorii s-au gandit pana si la realizarea unui fotoliu pentru alaptare, care sa le relaxeze pe proaspetele mamici si sa le ofere o experienta placuta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre