Cum alegi cel mai bun tort de botez: 4 sfaturi de care sa tii cont

/ / Modificat: 2018-02-05
Cum alegi cel mai bun tort de botez: 4 sfaturi de care sa tii cont

Desi marea batalie asupra torturilor de botez se da intre tipurile de design, prea putini isi dau seama ca acea imagine a tortului spectaculos este demonstratia de mana artistica a unui maestru cofetar. In mainile lui dibace sta posibilitatea de a impresiona invitatii, de a avea parte de un desert festiv fara egal.

Desigur ca parintii si implicit organizatorii unui botez nu vor face un interviu pentru a alege maestrul cofetar. Si totusi cum faci selectia celui care poate crea torturi botez deosebite? Cum te asiguri tortul dorit este pe maini bune? Afla trucuri si sfaturi care te ajuta sa iei o decizie, detaliile care fac diferenta.

Alege un tort gustos

Tortul de botez se doreste de regula sa fie o imagine reprezentativa in cadrul evenimentului, pentru decorul in cauza. Asta inseamna deja sa omiti pretentiile legate de gust. Sa pui accent pe partea de decoratii, de mici elemente plasate strategic pe tort, nu inseamna sa uiti de compozitia acestuia si cerintele legate de el.

Cu alte cuvinte, un tort de botez nu este unul gata facut si regasit in vitrine. Acesta se creeaza, se contureaza in stil dupa preferinte specifice si desigur ca este rezultatul unor elemente ce impreuna sunt o armonie: gust, culoare, design, forma, toate conteaza. Misiune grea, dar care merita!

Alege un stil personalizat

Ca si ghid pentru cum ar trebui sa arate tortul de botez, fiecare element ce defineste acest eveniment este de mare importanta. Un cofetar cu experienta va nota aceste aspecte. Conteaza anotimpul, perioada din an in care are loc evenimentul, pentru a gasi o varianta de tort ce surprinde si rasfata papilele gustative; va conta culoara, restrictii alimentare sau placeri vinovate in materie de gust. Va conta desigur numarul de invitati, tematica botezului si unde va avea loc.

Ai mana libera la forma, in functie si de ceea ce doresti sa transmiti: stilul nonconformist va fi cel usor nefinisat, cel clasic este sub forma de straturi dispuse simetric etc.

tort_botez

Detaliile si stilul perfect finisat

O mare diferenta in modul de lucru se poate observa si la finisaje. Spre exemplu, torturile de botez cu martipan si figurine sunt printre cele mai populare. Crearea acestora implica un modelaj estetic in pasta de zahar. Asadar, cu cat il doresti mai detaliat, cu atat este mai complex si complicat de realizat.

Dispunerea unor astfel de elemente conteaza, de asemenea. In centrul atentiei se doreste a fi de regula topperul, adica elementul ce troneaza pe tort. Celelalte elemente vor completa desigur. Spre exemplu, stilul floral este foarte apreciat, insa cand astfel de decoratiuni sunt inghesuite pe tort nu mai exista acea imagine a rafinamentului. In plus, se face o adaptare la tematica. Daca tortul spune despre venirea pe lume a bebelusului, atunci combinatia cu figurine si personaje din poveste nu isi are rostul.

Merita ca cei interesati in astfel de torturi sa analizeze ceea ce poate fi numita cartea de vizita a unui cofetar maestru, anume tipurile de tort realizate in ultimul timp. Ar fi bine sa va fuga ochii si la ce este expus si gata de livrat, torturi care au fost create cel mai recent. O impresie a potentialului pe care il are cofetarul se poate contura si astfel.

tort-botez-fetite

Indrazneste sa aspiri la mai mult

Cele mai clasice optiuni se refera la vanilie si ciocolata. Daca iti doresti sa iesi din tipare te poti gandi la un gust diferit, la combinatii surprinzatoare. Un gust de mango sau alune suna mai interesant. Spre exemplu, la artdessert.ro vei gasi ca mai toate sortimentele de tort sunt complexe, combinatii de ingrediente ce impreuna se echilibreaza perfect si creeaza un gust unic si desavarsit.

Poti alege compozitia de bezea, cu crema de ganaj; un trio cu fructe de padure include foaie de rulada, mousse de ciocolata neagra/alba, mousse de ciocolata cu lapte, fructe padure si pralina crocanta. O compozitie cu mar aduce aminte de gustul de acasa, de tort homemade, cu iz de nostalgie, in timp ce Foret Noir este definitia rafinamentului si a stilului sofisticat – asa cum se mentioneaza pe pagina Art Dessert, acest tip de tort include blatul de cacao cu faina de migdale, mousse lejer de ciocolata, cu frisca naturala si visine.

Tortul de botez este o aparitie asteptata cu drag de invitati. In seama lui sunt puse pretentii dintre cele mai diverse: sa nu dezamageasca aspectual, dar nici cand vine vorba de gust. Asadar este de preferat ca aceasta misiune in organizarea evenimentului de botez sa fie una minutios indeplinita, dupa analizarea fiecarui detaliu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Torturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre