De ce este important sa-i faci baie copilului folosind un prosop pentru a-l acoperi. Iata ce beneficii are acest obicei

/ / Modificat: 2023-10-05
De ce este important sa-i faci baie copilului folosind un prosop pentru a-l acoperi. Iata ce beneficii are acest obicei

Daca exista ceva care se intampla in zilele noastre, este faptul ca tot mai multe mame schimba modul in care isi cresc si ingrijesc bebelusii. Probabil ai vazut deja ca multe mamici aleg sa le faca baie micutilor, in timp ce sunt inveliti intr-o paturica subtire din in sau bumbac.

Acest obicei nu are legatura cu protejarea intimitatii bebelusului in filmarile pentru retelele de socializare. Invelirea bebelusului intr-o paturica, cand este spalat, are numeroase beneficii pentru acesta. 

De ce este bine sa-ti imbaiezi bebelusul invelit cu o paturica 

Multe persoane sunt nedumerite inca in ceea ce priveste necesitatea de a inveli bebelusul in timp ce este imbaiat, mai ales ca paturica nu are rolul de a-i tine de cald. 

Modul in care trebuie procedat este sa il pui pe cel mic in cada acoperit cu o paturica usoara, din in sau bumbac. Aceasta metoda are rolul de a-i face pe cei mici sa fie mai putin stresati, astfel incat temperatura corpului tau sa nu se destabilizeze, sa le scada ritmul respirator si chiar ritmul cardiac.

Printre beneficiile pe care le vei gasi se numara faptul ca bebelusul va plange mai putin, isi va pastra temperatura, nivelul de zahar din sange va ramane stabil si se va simti mai calm.

Asadar, daca esti proaspata mamica sau ai un nou-nascut, scaldatul bebelusului cu o paturica este o optiune excelenta pentru a avea grija de el.

  • FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre