Apa si diversificarea alimentatiei celor mici

/ / Modificat: 2022-05-27
Apa si diversificarea alimentatiei celor mici

Copiii mici au nevoie de ajutorul parintilor sa ii ghideze in primii ani de viata, pana cand incep sa aiba deprinderi independente. Diversificarea este primul pas spre aceasta independenta, iar Nazzuro Aqua este alaturi de tine in acest proces, oferindu-ti o apa proaspata, purificata si echilibrata mineral, pe loc, pentru siguranta intregii familii.

Indiferent de felul in care cel mic este alaptat la san sau cu lapte praf, momentul diversificarii aduce in prim plan si consumul de apa. Sistemele ultraperformante de la Nazzuro sunt create special pentru a oferi bunastare, siguranta si bucurie celor care locuiesc si traiesc in caminele care au ales sanatatea, puritatea si echilibrul apei Nazzuro, care ofera in acelasi timp confortul si economisirea banilor cheltuiti pe apa imbuteliata.

In conformitate cu recomandarile actuale ale ONU, sugarii ar trebui sa fie alaptati exclusiv pentru primele sase luni de viata si, ulterior, ar trebui sa primeasca hrana complementara adecvata cu alaptare continua pana la doi ani sau mai mult. Cu toate acestea, exista o serie de sugari care nu se vor putea bucura de beneficiile alaptarii in primele luni de viata sau pentru care alaptarea se va opri inainte de durata recomandata, de doi ani sau mai mult. Apa este importanta atat pentru bebelusii alaptati la san, cat mai ales pentru cei care beau formula de lapte praf. Laptele praf este mai dens si mai consistent, deci un aport suplimentar de apa este binevenit.

Laptele matern este unul dintre cele mai complexe substante din natura. El ofera bebelusilor tot ceea ce au nevoie pentru a creste si dezvolta armonios. Pana la varsta de 6 luni, bebelusii sanatosi care pot fi alaptati, nu au nevoie de completare, nici macar de apa. Povestea se schimba atunci cand incep diversificarea in jurul varstei de 6 luni, moment in care incep sa experimenteze mancarea fie sub forma de pireuri (diversificare clasica), fie sub forma de bucati (diversificare naturala).

Bebelusii hraniti cu formula de lapte

Conform OMS bebelusii hraniti cu formula de lapte si copiii mici au nevoie de cel putin 400-600 ml / zi lichide suplimentare (in plus fata de 200-700 ml / zi de apa, care este estimat ca provine din lapte si alte alimente), intr-un climat temperat si 800-1200 ml / zi de apa, intr-un climat cald. Apa simpla, curata, trebuie oferita de mai multe ori pe zi pentru a se asigura ca setea sugarului este satisfacuta.

Bauturile pentru copii si recipientele potrivite

Hidratarea este esentiala pentru functionarea corespunzatoare a organismului, iar copii care au inceput sa consume alimente solide au nevoie de un aport suplimentar de apa pentru a se hidrata. OMS recomanda ca apa pe care cei mici o consuma sa fie simpla, sigura si curata (fara ceaiuri, sucuri carbogazoase sau alte bauturi).

  • Bauturile pentru copiii mici trebuie sa fie curate si sigure. Apa trebuie sa fie fiarta (sau asigurati-o in siguranta in alt mod, de exemplu, folosind un filtru special de apa, precum Nazzuro Aqua) si fierbeti laptele daca nu este pasteurizat. 

  • Spalati exteriorul fructelor inainte de a le stoarce pentru sus. Important! Acestea nu trebuie sa inlocuiasca laptele matern, formula de lapte sau alimentele solide.

  • Daca oferiti bauturi la masa, cel mai bine este sa le lasati la final dupa ce au mancat. Bauturile nu ar trebui sa fie administrate cu o masa sau timp de 2 ore inainte de masa sau 2 dupa.

In ce servim apa pentru copii? Tipuri de recipiente

Alegerea tipului potrivit de recipient din care cei mici vor bea apa este important. Fiecare copil este diferit si poate sa prefere sa bea din cana cu cioc, cana simpla sau pahar/cana obisnuita. O ceasca sau un pahar cu un capac cu flux liber (fara o supapa non-scurgere) este mai buna decat o sticla sau un pahar cu o tetina, deoarece va va ajuta copilul sa invete cum sa inghita mai degraba decat sa suga. De indata ce copiii sunt pregatiti, incurajati-i sa treaca de la un pahar cu capac la o ceasca deschisa. Copiii vor fi curiosi sa experimenteze totul in jurul lor, de ce sa nu ii lasati sa experimenteze cu apa in propria lor canita, pentru a invata cat de mult se inclina o canita de apa pentru a curge apa?

Despre Nazzuro

Nazzuro reprezinta solutia profesionala de purificare, conditionare si servire a apei perfect echilibrate, adusa la cea mai inalta calitate, indispensabila vietii noastre. Nazzuro cuprinde 7 divizii: Home, Family, Horeca, Office, Industrial, Residence si Fitness. Nazzuro ofera consultanta si solutii personalizate pentru o gama larga de destinatii, garantand calitatea si siguranta apei purificate in orice moment si la volumul necesar.

Nazzuro Family este divizia care ofera solutii de purificare a apei dedicate familiilor contemporane. Misiunea noastra este sa avem grija de bunastarea familiilor, oferindu-le solutiile potrivite de purificare a apei in conditii depline de siguranta si calitate. Sistemele revolutionare de purificare Nazzuro Aqua se conecteaza la reteaua de apa a locuintei pentru a transforma apa obisnuita de la robinet, intr-o apa pura, perfect echilibrata si sanatoasa, de fiecare data. Potrivita atat pentru pentru baut, cat si pentru gatit sau spalatul alimentelor, apa Nazzuro este o apa pura, care va fi indragita de la cel mai mic, pana la cel mai mare!

Surse:
www.who.int
www.babyledweaning.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diversificare alimentara copii Alimentatia bebelusului Apa baut copii

Articole recomandate

Citeste si despre