5 idei de mic dejun sanatos pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-09-19
5 idei de mic dejun sanatos pentru bebelusi

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar acest lucru este valabil si pentru bebelusi. Este momentul perfect pentru a le oferi o varietate de alimente sanatoase, care sa le sustina dezvoltarea si sa le ofere energia de care au nevoie pentru intreaga zi. Cu toate acestea, pregatirea micului dejun pentru un bebelus poate parea o provocare. Tocmai de aceea, iti venim in ajutor cu aceste 5 idei de mic dejun sanatos, chiar si pentru cei mai mofturosi bebelusi:

Piureul de fructe cu branza calcica este intotdeauna o alegere potrivita

Un piure de fructe proaspete este o alegere excelenta pentru micul dejun al bebelusului. Merele, bananele, piersicile sau capsunile pot fi transformate rapid intr-un piure moale, care ofera vitamine si fibre esentiale pentru dezvoltarea micutului. In combinatie cu branza calcica, piureul de fructe este si mai savuros, si mai sanatos. Branza calcica se prepara usor, punand o lingurita de zeama de lamaie in laptele care da in clocot. Se trece printr-o strecuratoare si se amesteca impreuna cu piureul obtinut din doua-trei fructe. Este excelent in combinatie cu banana si capsuni sau mar copt si banana.

Briosele cu banane si zmeura fac deliciul diminetilor

De departe, retetele de briose bebelusi sunt favoritele micutilor. Pe langa faptul ca sunt gustoase si sanatoase, acestea se prepara usor si repede. Asadar, pentru aceasta reteta de briose ai nevoie de: 4 oua, 4 linguri de faina integrala, 2 banane foarte coapte, 150 g zmeura, o lingura unt topit. Pentru ca briosele sa iasa pufoase, se bat albusurile spuma, separat de galbenusuri, iar pe masura ce se intaresc, se adauga galbenusurile, rand pe rand, si faina. Bananele se zdrobesc cu o furculita, se amesteca impreuna cu untul topit, dupa care se incorporeaza in amestecul de oua. Se toarna compozitia in formele de briose, dupa care se pune si zmeura. Se da tava cu forme la cuptorul preincalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Iaurt natural cu fulgi de ovaz si fructe de padure, o alegere inspirata si sanatoasa

Iaurtul natural ofera probiotice benefice pentru sanatatea intestinala a bebelusului. Amesteca-l cu cateva lingurițe de fulgi de ovaz (ca sa fie mai moi si mai usor de mestecat pentru bebelus, pune de seara fulgii de ovaz intr-un vas cu lapte sau cu apa, ca sa se hidrateze), pentru a obtine o textura moale, dar si pentru a adauga fibre in dieta. Peste amestecul de iaurt cu fulgi presara cateva fructe de padure. Pe langa antioxidantii pe care-I contin, fructele de padure sunt si gustoase.

Omleta cu spanac si branza, varianta rapida si satioasa de mic dejun

Omleta este o optiune versatila pentru micul dejun, iar in combinatie cu spanac si branza, aduce si un aport de nutrienti si gust. Asadar, opareste o mana de baby spanac si pune-l peste oul batut bine. Intr-o tigaie, pune putin unt, toarna amestecul de ou si spanac si lasa sa se gateasca la foc mic. Acopera ouale cu un capac. Dupa ce omleta este gata, pune si putina branza rasa peste.

Clatite cu banane si fulgi de ovaz

Clatitele cu banane si fulgi de ovaz sunt o sursa excelenta de fibre si proteine, ideale pentru un mic dejun sanatos. Acestea mai contin si antioxidanti si vitamina B6, ceea ce le face sa fie si mai interesante. Pentru asta, ai nevoie de 2 banane coapte, de o jumatate de cana de lapte de migdale si de o cana si jumatate de fulgi de ovaz. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca pana cand compozitia devine fina. Se coc pe rand, intr-o tigaie cu putin unt.

Iata, asadar, ce idei de mic dejun sanatos ai la indemana. Trebuie doar sa te asiguri ca ingredientele folosite nu ii sunt contraindicate bebelusului tau si ca preparatele sunt taiate in bucati potrivite pentru varsta lui.

Sursa foto: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mic dejun bebelusi Alimentatia bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre