Prima masa a bebelusului acasa

/ / Modificat: 2012-01-10
Prima masa a bebelusului acasa





 Prima alaptare a bebelusului acasa

Alaptarea este calea cea mai naturala de a-i oferi bebelusului cel mai bun start in viata, insa doar pentru ca e naturala nu inseamna ca e si usoara.

Este o actiune pe care mama si bebelusul trebuie sa o invete impreuna, insa merita efortul.

De indata ce se naste, bebelusul este pregatit sa suga. Insa in spital, inconjurata de medici si asistente, este usor sa-ti imaginezi ca alaptatul este o chestiune simpla.

Adevaratul test are loc acasa, la primele mese ale bebelusului in intimitatea caminului vostru.

In primul rand trebuie sa alaptezi bebelusul de fiecare data cand da semne ca ii e foame, pentru a incuraja productia de lapte.

E bine sa accepti toate ofertele de ajutor din partea prietenilor si familiei, pentru a te putea concentra pe stabilirea rutinei de alaptat.

Pentru inceput, aseaza-te intr-un scaun confortabil, cu spatele drept. Adu-ti copilul la san in asa fel incat burtica lui sa fie lipita de burta ta. Fetisoara lui trebuie sa fie in dreptul unui san, piciorusele la celalalt. Poti sa te ajuti de perne ca sa-l aduci la nivelul sanului. Sustine-i spatele si ceafa cu o mana.

Pozitioneaza capul bebelusului in asa fel incat nasul sa-i fie in directia opusa mamelonului, avand capul usor inclinat spre spate. Buza de jos si barbia lui trebuie sa atinga sanul, iar nasul trebuie sa fie liber, permitandu-i sa respire cu usurinta.

Este posibil sa suga mai repede la inceput, dupa care se va relaxa, adoptand un ritm mai lent – stii ca se hraneste corect daca auzi cum inghite. Afla mai multe despre cum poti sti cand primeste sugarul suficient lapte.

Incearca sa alaptezi cel putin 20 de minute – unii copii sug si 40. Daca bebelusul se hraneste bine, se va desprinde singur cand e satul.

Pentru mai multe sfaturi despre cum sa-ti alaptezi bebelusul citeste si mini-ghidul Tehnica alaptarii.

Ilie Alexandra

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre