Pericolul de a nu spala bine pompa de san: Un bebelus a murit din aceasta cauza

/ / Modificat: 2023-11-05
Pericolul de a nu spala bine pompa de san: Un bebelus a murit din aceasta cauza

Este o greseala sa nu luam in serios anumite ingrijiri sau atentii care ar trebui acordate bebelusilor, mai ales atunci cand sanatatea si integritatea lor pot fi puse in pericol. In acest articol va impartasim pericolele pe care le presupune spalarea gresita a pompei de san: un bebelus a murit din aceasta cauza.

Daca exista un lucru pe care medicii il promoveaza atunci cand vine vorba de cresterea bebelusilor, acela este alaptarea lor, dar din cauza programului incarcat al mamelor acest lucru nu este intotdeauna posibil.

Din acest motiv, companiile au creat instrumente care fac viata mamelor mult mai usoara. Astfel, o pompa de san poate fi considerata un aliat infailibil atunci cand vine vorba de hranirea celor mici.

Sute de mamici nu doar ca spala biberoanele, ci le si sterilizeaza pentru a evita anumite probleme de sanatate pentru micutii care abia incep sa manance. Si, la fel ca in cazul biberoanelor pentru cei mici, daca nu speli corect pompa de san, aceasta ii poate pune in pericol pe bebelusi. La fel ca in cazul unui micut care a murit din aceasta cauza.

Desi astfel de experiente sunt de multe ori socante pentru cei care cresc un bebelus, este important sa le iei in considerare si ca parte a rutinei de preventie. De ce sa nu speli corect pompa de san poate cauza probleme grave? Potrivit Daily Mail, un bebelus in varsta de 20 de zile a murit din cauza pompei de san contaminate, din cauza prezentei bacteriei Cronobacter sakazakii, care se dezvolta pe obiectele care nu sunt sterilizate sau uscate corespunzator.

Simptomele nou-nascutului au fost: febra, ritm cardiac scazut si chiar unele convulsii.

Pentru a evita o asemenea tragedie, este foarte important sa verificati ca atunci cand asamblati ustensila sa o faceti cand aceasta este deja complet uscata. Pe de alta parte, tineti cont de aceste recomandari:

1. Evitati sa folositi prosoape pentru a usca pompa de san, deoarece acestea pot contine bacterii care vor deteriora laptele si recipientul.

2. Verificati daca toate piesele sunt uscate inainte de a le depozita sau utiliza.

3. Clatiti cu apa rece fiecare piesa care intra in contact cu laptele matern.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena corporala Alaptarea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre