Pastrarea laptelui matern

/ / Modificat: 2010-09-30
Pastrarea laptelui matern

Pastrarea in conditii de siguranta a laptelui matern preocupa multe mamici. Pentru a pastra laptele matern in conditii propice trebuie sa alegi cutii care sunt sterilizate si etanse.


Pastrarea in conditii de siguranta a laptelui matern preocupa multe mamici. Pentru a pastra laptele matern in conditii propice trebuie sa alegi cutii care sunt sterilizate si etanse.


Exista cateva tipuri de pungi pentru congelator pe care le poti cumpara de la magazin, dar unele curg, au bule de aer si nu sunt etanse.

Cu toate acestea, poti alege pungi mai groase, care au straturi suplimentare de protectie sau poti chiar sa pui doua pungi una in alta. Sticla si plasticul gros sunt preferabile pentru pastrarea laptelui pentru perioade mari de timp.Poti sa pastrezi laptele matern:

• La temperatura camerei, dar nu la mai mult de 25 de grade Celsius, si nu mai mult de patru ore;

• Intr-o cutie frigorifica cu pastile recongelabile pana la 24 de ore;

• In congelator, la o temperatura de 4 grade Celsius sau mai frig, pentru trei sau patru zile;

• Intr-un frigider cu congelator incorporat in interior, pana la doua saptamani.Poti sa pastrezi laptele in congelator pentru perioade variate de timp si in functie de ce tip de congelator ai.

Tine intotdeauna laptele in spatele congelatorului si departe de usa, pentru ca alimentele pastrate langa usa sunt mai susceptibile la schimbarile de temperatura atunci cand deschizi usa congelatorului.Poti sa mai pastrezi laptele matern si:

• Intr-un figider – congelator cu usi separate, pana la trei luni;

• Intr-un congelator cu temperatura de – 20 de grade Celsius care nu are ciclu de dezghetare, pentru 6 pana la 12 luni.

Mai este folositor sa stii si ca:

• Poti sa combini laptele tau din ziua curenta cu laptele congelat, cat timp acesta este racit pentru cel putin o ora inainte, si este mai putin de jumatate din cantitatea celui deja congelat.

• Laptele proaspat isi pastreaza mai multe proprietati nutritive decat cel congelat, asa ca, oricand ai ocazia, foloseste laptele refrigerat mai degraba decat pe cel congelat. Tine minte ca, totusi, laptele matern congelat este mult mai hranitor decat cel formula.

• Daca ai de gand sa congelezi laptele, trebuie sa faci asta in decurs de 24 de ore.

• Laptele care a fost mutat in refrigerator din congelator poate fi pastrat acolo pana la 24 de ore.

• Laptele matern nu poate fi congelat, decongelat si recongelat.

Tine minte ca atunci cand folosesti pompa pentru san sa te speli bine pe maini inainte si sa speli, clatesti bine si sa sterilizezi componentele pompei separat de fiecare data dupa folosire, pentru ca laptele sa nu produca bacterii.


Taguri Laptele matern

Articole recomandate

Citeste si despre