Doar 28% dintre copii sunt alaptati mai mult de 6 luni

/ / Modificat: 2012-09-13
Doar 28% dintre copii sunt alaptati mai mult de 6 luni

Copiii din mediul rural, alaptati mai mult timp decat cei din mediul urban

In medie, sugarii sunt alaptati pana la varsta de 6 luni, iar ponderea celor care au beneficiat de o alimentatie exclusiva la san este de 60% din totalul celor alaptati.

Exista diferente in ceea ce priveste durata alaptarii intre mediul rural si cel urban, astfel ca in mediul rural, alaptarea dureaza in medie pana la 7 luni, iar in urban pana la 5 luni.

Ponderea laptelui de mama, din totalul meselor pe care le primesc copiii sub 6 luni ne-alimentati exclusiv la san, este de doar o treime.

La copiii intre 6 si 12 luni, proportia celor care mai sunt alaptati scade sub jumatate (45%), existand si in acest caz diferente destul de mari intre urban si rural.

La orase, doar o treime dintre copiii intre 6 si 12 luni mai sunt alaptati, in timp ce la sate peste jumatate (56%) dintre ei sunt in continuare alaptati.

Doar una din cinci mese pe care le primesc copii de 6-12 luni este lapte de mama.

Copilul.ro alaturi de Nestle – Impreuna pentru o generatie mai sanatoasa

Datele statistice prezente in aceste materiale provin din Studiul privind obiceiurile nutritionale ale sugarului si copilului mic, realizat de GfK Romania in perioada martie-aprilie 2010, pe un esantion reprezentativ national pentru mamicile cu copii pana in 3 ani care nu mai sunt alaptati exclusiv la san.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre