Alaptarea nocturna are numeroase beneficii pentru sanatatea bebelusului. Nu renunta la ea!

/ / Modificat: 2021-03-24
Alaptarea nocturna are numeroase beneficii pentru sanatatea bebelusului. Nu renunta la ea!

Alaptarea este una dintre cele mai importante etape pentru dezvoltarea bebelusului. Cu ajutorul alaptarii vei crea o legatura emotionala puternica cu copilul tau si ii vei oferi substantele nutritive de care are nevoie corpul sa.  

Alaptarea nocturna poate relaxa corpul nou-nascutului, poate creste productia de lichide si reduce sansele de mastita

Beneficiile alaptarii nocturne 

In timpul sarcinii, bebelusii se dezvolta in burtica, unde nu isi dau seama daca este zi sau noapte, dorm aproape tot timpul, mananca constant si, din cand in cand, dau una sau doua lovituri pentru a se intinde sau a arata emotie.

Din acest motiv, este complet normal ca la nastere bebelusii sa nu distinga cand este ziua sau noapte si sa isi petreaca intreaga zi odihnindu-se sau hranindu-se cu lapte matern. Pe masura ce timpul trece, micul sau corp se va regla si va incepe sa se adapteze la o noua rutina alimentara.

Potrivit specialistilor, un nou-nascut ar trebui hranit la fiecare trei ore. In timpul noptii, de exemplu, este esential ca mami sa trezeasca bebelusul de 3 sau 4 ori si sa il hraneasca. Desi poate fi foarte epuizant, adevarul este ca alaptarea nocturna are numeroase beneficii pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului. 

Cantitate mai mare de lapte

Potrivit Asociatiei Australiene pentru Alaptare, hranirea bebelusului noaptea poate creste productia de lapte cu pana la 60%. Cu cat sanul este mai stimulat prin supt, cu atat mai multa prolactina este produsa de organism. Acest hormon, pe langa cresterea sanilor, stimuleaza secretia de lichide si permite mamei sa genereze suficienta hrana pentru intreaga zi.

Relaxant natural

Printre numeroasele sale beneficii, prolactina are si o functie calmanta, care relaxeaza corpul bebelusului si faciliteaza somnul. In consecinta, micutul tau va fi calm pentru restul noptii si iti va permite sa te odihnesti cateva ore.

Functie educationala

Alaptarea nocturna este un instrument educational excelent. Profita de aceasta etapa si arata-i bebelusului cum sa aiba o perceptie mai buna asupra timpului. De exemplu, cand trebuie sa alaptezi dimineata devreme, tine toate luminile stinse si vorbeste incet.

In schimb, cand este ziua, pune o muzica relaxanta si muta-te la o fereastra cu lumina naturala. In acest fel, copilul tau va intelege ca hranirea nocturna este foarte diferita de hrana din timpul zilei si ca, dupa ce a mancat, trebuie sa se intoarca la culcare.

Evita moartea subita

Potrivit Kids Health, unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei metode este acela ca ajuta la evitarea sindromului de moarte subita a sugarului. Potrivit expertilor, trezirea continua a bebelusului ii va proteja inima si iti va oferi ocazia sa fii constient de sanatatea lui la orice ora. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre