Alaptarea in public, protejata de lege

/ / Modificat: 2017-08-07
Alaptarea in public, protejata de lege

Desi suntem in plin secol XXI, femeile care alapteaza in public continua sa fie blamate si privite cu ochi critici de catre cei din jur. “Nu poate sa astepte pana ajunge acasa cu copilul?”, “De ce nu i-a dat sa manance inainte sa iasa din casa?” sau “Nu inteleg de ce nu il hraneste cu biberonul! Chiar trebuie sa asistam la asa ceva?”, sunt doar cateva reactii pe care mamele care isi alapteaza prichindeii in parcuri, magazine si, uneori, in transportul in comun, le aud de la persoanele care inca mai privesc alaptatul in public ca pe un act ce ar trebui interzis prin lege. 

Fiindca problema alaptatului in public a luat amploare in ultima vreme, deputatul PNL, Ovidiu Raetchi, sustine ca va depune un proiect de lege care protejeaza dreptul femeilor de a alapta in spatii publice.

„Lansez in dezbatere publica si voi depune un proiect de lege care protejeaza dreptul femeilor de a alapta in spatii publice. Cazurile in care mamele sunt obligate sa paraseasca aceste spatii pentru a-si alapta copilul vor fi considerate discriminare si vor fi sanctionate cu amenda”, a declarat deputatul PNL, Ovidiu Raetchi.

Prin aceasta lege, Raetchi isi propune sa impiedice un comportament discriminatoriu, intrucat au fost cazuri in care mamele au fost date afara din hoteluri sau restaurant fiindca erau nevoite sa isi hraneasca copilul la san. „In acest moment, legea permite alaptatul in public, iar cazurile in care acest drept le este blocat in spatii publice sunt rare. Totusi, au aparut incidente de gen si este corect sa stipulam clar in lege faptul ca interzicerea alaptarii reprezinta un abuz, o discriminare. Vom institui o amenda in acest sens”, a mai spus liberalul.

Raetchi mai sustine ca alternativa oferita mamelor in prezent, aceea de a merge la toaleta sa isi alapteze copilul, este total inadecvata. “Nimic nu poate prevala asupra dreptului copilului la hrana si sanatate”, este de parere politicianul. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare public Alaptarea bebelusului Alaptarea la cerere

Articole recomandate

Citeste si despre