Traditii si obiceiuri de sanziene

Imediat dupa solstitiul de vara, pe data de 24 iunie, romanii celebreaza sanzienele sau dragaica, o sarbatoare a iubirii si fertilitatii.

Sa invatam copiii despre traditiile de Sanziene

Sa invatam copiii despre traditiile de Sanziene Traditiile reprezinta o parte extrem de importanta din cultura unui popor. Ele oglindesc o intreaga filozofie populara, credinte stravechi si ritualuri magice, incarcate de simboluri. Invatand despre traditii, copiii descopera o lume fascinanta, cu zane, plante cu puteri tamaduitoare si miracole divine. Ei intra in contact cu memoria colectiva a poporului roman si invata sa faca legaturi simbolice, care ii ajuta sa priveasca lumea dintr-o perspectiva unica: aceea a credintei in ceva supranatural, mai presus de vointa umana. Sarbatoarea Sanzienelor  Imediat dupa solstitiul de vara, pe data de 24 iunie, romanii celebreaza Sanzienele sau Dragaica, o sarbatoare a iubirii si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul