Riscuri fumat pasiv copii

In urma fumatului pasiv, copii sunt expusi mai multor pericole, de la producerea unor afectiuni cronice care ii va afecta toata viata, pana la cancer si chiar deces in cazul bebelusilor.

Fumatul pasiv la copil, la ce riscuri il expui?

Fumatul pasiv la copil, la ce riscuri il expui? Fumatul pasiv la copii reprezinta inhalarea pe cale respiratorie a fumului de tigara de la o persoana care fumeaza in preajma lor. Desi multi parinti nu isi dau seama, atunci cand fumeaza in preajma bebelusilor si chiar copiilor mai mari ii expun la o multime de pericole: de la producerea unor afectiuni cronice care ii va afecta toata viata, pana la cancer si chiar deces in cazul bebelusilor. Cum sunt expusi copiii fumatului pasiv? Specialistii sustin ca micutii sunt afectati de pe urma inhalarii fumului de tigara si atunci cand parintii sunt intr-o camera alaturata, nu numai in momentul in care se fumeaza langa ei. De asemenea, s-a descoperit ca si fumatul "la mana a 3-a" este...

Alte articole despre:  fumat pasiv copii astm copii sanatate copii

Fumatul pasiv, mai periculos pentru fetite

Fumatul pasiv, mai periculos pentru fetite Fumatul pasiv creste riscul sindromului mortii subite la sugar, afectiunilor pulmonare, cancerului si a multor altor boli grave, inclusiv decesului, in randul copiilor. Cu cat expunerea la fumul de tigara are loc mai devreme, de la nastere, cu atat cresc si pericolele la care sunt supusi, iar fetitele par sa fie mai afectate decat baieteii, potrivit ultimelor descoperiri ale cercetatorilor. Foto: rockefellernews.com Fumatul pasiv afecteaza plamanii fetitelor mai mult decat pe cei ai baieteilor Potrivit unui studiu, citat de medicalnewstoday.com, realizat de cercetatorii de la Colegiul de Medicina al Universitatii din Cincinnati, fumatul pasiv are un impact negativ mai mare asupra...

Protejeaza copiii de fumatul pasiv

Protejeaza copiii de fumatul pasiv Fumatul are numeroase efecte secundare asupra fumatorilor, dar si asupra celor care se afla in jurul lor. Efectele fumatului pasiv sunt la fel de daunatoare, in special pentru bebelusi si copii.

Copiii sunt in mod special extrem de sensibili la efectele fumatului pasiv. Corpul copiilor este inca in crestere si respira mult mai repede decat adultii. Astfel, copiii inhaleaza mai mult fum de tigara.

Copiii care cresc intr-un mediu in care unul sau ambii parinti fumeaza sunt mult mai expusi riscurilor afectiunilor pulmonare si respiratorii. In cazuri grave, copiii pot fi spitalizati in urma expunerii la fumul de tigara.

De asemenea, acesti copii intampina si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul