Epilepsie copii

Epilepsia este o afectiune neurologica cauzata de anumiti factori ce intervin la nivelul impulsurilor electrice de la nivelul creierului provocand descarcari bruste, dezorganizate si excesive.

Epilepsia la copii

Epilepsia la copii Epilepsia este o afectiune neurologica de 2 ori mai comuna la copii decat la adulti. Ea apare in copilarie si necesita o monitorizare atenta a copilului, crizele epileptice fiind adesea insotite si de pierderea cunostintei. Primele semne ale epilepsiei sunt convulsiile, iar necesitatea supunerii copilului unor teste de diagnosticare devine o urgenta. Ce este epilepsia? Epilepsia este o afectiune neurologica cauzata de anumiti factori ce intervin la nivelul impulsurilor electrice de la nivelul creierului provocand descarcari: bruste; excesive; dezoorganizate. Aceste descarcari neobisnuite duc la aparitia convulsiilor la copii (perioade temporale scurte in care...

Sindromul Q-T lung la copii

Sindromul Q-T lung la copii Sindromul Q-T lung este o afectiune cardiaca congenitala caracterizata prin intarzierea repolarizarii inimii, lucru ce poate duce la aparitia de aritmii si la moarte subita.

Afectiune ereditara, sindromul Q-T lung (LQTS) este de obicei provocat de diferite mutatii ale genelor ce pot fi transmise de la parinti in mod dominant sau recesiv.

Nu toti purtatorii genelor ce predispun la sindromul Q-T lung manifesta simptome, iar in copilarie baietii sunt mai predispusi la complicatii decat fetele. Cele mai multe decese subite sunt inregistrate intre varsta de 11 si 30 de ani. Inima si traseul P, Q, R, S, T Mutatiile genetice ce duc la aparitia sindromului Q-T lung afecteaza...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul