Calcul sarcina

Calcularea varstei sarcinii este importanta pentru a sti cu aproximatie la ce data se va naste bebelusul. calculul varstei in sarcina pe va ajuta sa stii si cand trebuie facute anumite analize.

Calcularea varstei fatului

Tinand cont si numai de varsta sarcinii in momentul delivrentei (nasterii), calculata in cazul dumneavoastra dupa contactul sexual considerat fecundant, ar reiesi ca acest copil s-a nascut prematur, la 30-31 de saptamani, insa si in cazul unui copil nascut la termen pot exista o sumedenie de situatii care sa determine un anumit retard de crestere intrauterina.

Daca s-a intamplat ca menstruatia sa se suprapuna sarcinii, atunci e mai greu de calculat pe baza ciclurilor menstruale varsta gestationala, si in acest caz se tine cont de varsta sarcinii stabilita ecografic (in functie de aparat si de experienta celui care realizeaza ecografiile pot exista diferente de apreciere de 2...

Alte articole despre:  calcul saptamani sarcina

Cat dureaza o sarcina?

Cat dureaza o sarcina? Sarcina dureaza la cele mai multe femei 40 de saptamani. Se considera ca o sarcina este la termen intre 37 de saptamani si 42 de saptamani. Nasterea inainte de 37 de saptamani este o nastere prematura. Cu cat varsta de sarcina la momentul nasterii este mai mica, cu atat riscurile pentru fat sunt mai mari. Dupa 42 de saptamani, sarcina se considera post-termen sau depasita. S-a observat ca la fetii care depasesc 42 de saptamani, riscul de moarte intrauterina este mai ridicat pe masura ce sarcina se indeparteaza de termen.
Dr. Anca Panaitescu
medic rezident obstetrica-ginecologie ...

Alte articole despre:  intrebari sarcina sarcina nastere la termen

Cum se calculeaza varsta sarcinii?

Cum se calculeaza varsta sarcinii? Cum se calculeaza varsta sarcinii? Varsta sarcinii se calculeaza in saptamani de gestatie. S-a renuntat la calcularea varstei sarcinii in luni deoarece este mult prea nespecifica.
Daca, spre exemplu, vorbim de o nastere prematura si zicem ca un fat de luna a opta se naste prematur, este greu de apreciat prognosticul, deoarece fetii care se nasc in prima saptamana din luna a opta au un prognostic mult modificat fata de fetii care se nasc in ultima saptamana din luna opta. De aceea, toate gravidele ar trebui sa isi calculeze sarcina in saptamani.
Varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii. Daca femeia are menstruatii neregulate sau nu isi aminteste...

Stabilirea varstei gestationale

Nu precizati daca menstruatiile de dinaintea sarcinii aveau un orar regulat de aparitie si la ce interval apareau, fapt foarte important in stabilirea varstei gestationale pe baza ultimei menstruatii.

Daca prima zi a ultimei menstruatii a fost in data de 12.01 atunci, tinand cont de UM si presupunand ca un ciclu anterior venea la un interval de 28 de zile cu orar regulat de aparitie varsta gestationala ar fi de 9 saptamani la data de 15 martie.

Iar termenul de 40 de saptamani...

Alte articole despre:  calcul saptamani sarcina

Varsta sarcinii. Cum se calculeaza?

Varsta sarcinii. Cum se calculeaza? Calcularea varstei sarcinii se face in cateva moduri. Varsta sarcinii poate face referire la varsta gestationala, apreciata incepand cu momentul conceptiei, sau la varsta cronologica, apreciata de la prima zi a ultimei menstruatii avute. In mod normal, varsta gestationala este apreciata incepand cu momentul actului sexual din care a rezultat fecundarea. Varsta cronologica a sarcinii este apreciata de la momentul primei zile a ultimei menstruatii, insa cand exista cazul...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul