Afectiuni congenitale

Afectiunile congenitale sunt cauzate de anumite dereglari genice sau cromozomiale ale celulelor organismului uman. Dereglarile se transmit de la o generatie la alta prin descendenta genetica si pot diferite sindromuri (Sindromul Down, Sindromul Torch) sau diferite malformatii (ca Palatoschizis sau cheiloschizis).

Fibroza hepatica congenitala

Fibroza hepatica congenitala Fibroza hepatica congenitala este o afectiune ereditara complexa formata din mai multe boli care afecteaza in principal rinichii si ficatul. Este o boala extrem de grava care apare la nastere si care are un grad de mortalitate ridicat in primii ani de viata ai copiilor. Peste 25% dintre copii mor in principal din cauza insuficientei renale aparute in urma afectiunii, chiar in primul an de viata. Aceasta boala ereditara este autozomal recesiva (defectul genetic este transmis de ambii parinti) si apare in urma unei malformatii genetice. Fibroza hepatica congenitala este formata din 3 boli: fibroza hepatica (acumularea in exces de tesut cicatricial nefunctional la nivelul ficatului);...

Infectiile congenitale la nou-nascuti


 

Ce sunt infectiile congenitale?

Multe infectii care afecteaza nou-nascutii se transmit de la mama la copil in timpul nasterii sau in timpul sarcinii. Deoarece copilul se naste cu ele, sunt numite infectii congenitale. Acestea sunt cauzate adesea de virusi, dar pot fi date si de bacterii, fungi, si paraziti.

Infectiile congenitale includ: HIV (care cauzeaza SIDA); rujeola (German measles); varicela zoster (varsat de vant); sifilis; toxoplasmoza; si citomegalovirus, cea mai comuna infectie congenitala ce duce la pierderea congenitala a auzului. Unele dintre aceste infectii mentionate mai sus cum ar fi infectia cu GBS si Listerioza, pot fi achizitionate...

Alte articole despre:  infectii neonatale

Malformatiile congenitale pot fi prevenite

In jur de opt milioane de copii din intreaga lume se nasc an de an cu malformatii. Multi dintre acestia mor inainte de implinirea varstei de cinci ani. Acestea sunt rezultatele unui studiu condus de fundatia March of Dimes din Statele Unite.

Multe dintre aceste malformatii apar la copiii nascuti in tarile sarace, unde parintii nu dispun de resursele necesare pentru a efectua testele prenatale, pentru a vedea daca cel mic va suferi sau nu malformatii si nici nu au posibilitatea de a le preveni.


Citeste articolul complet in Jurnalul National ...

Metode de prevenire a malformatiilor congenitale la fat in sarcina

Metode de prevenire a malformatiilor congenitale la fat in sarcina Masurile de prevenire a malformatiilor congenitale la fat trebuie luate atat inainte de conceperea copilului, cat si in timpul sarcinii. Este adevarat ca nu toate malformatiile pot fi prevenite, dar de multe ori sta in puterea ta sa ai o sarcina sanatoasa si sa cresti sansele de a naste un copil perfect sanatos. Iata ce poti face pentru a preveni anomaliile congenitale in timpul sarcinii! Ia acid folic in fiecare zi! Majoritatea malformatiilor congenitale se declanseaza in trimestrul I...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul