Salata de icre - reteta cu gris si ceapa

/ / Modificat: 2025-08-21
Salata de icre - reteta cu gris si ceapa

Salata de icre cu gris si ceapa este o reteta simpla, rapida si economica, ideala pentru un aperitiv gustos si satios. Pregatita in casa, salata de icre iese mult mai cremoasa si mai sanatoasa decat variantele din comert, fiind perfecta pentru a fi servita cu paine proaspata sau crutoane.

Ingrediente:

  • 70-200 g icre sarate
  • 250 ml ulei
  • 3 linguri gris
  • 150 ml apa
  • zeama de la o lamaie potrivita
  •  1/2 ceapa rosie (sau o ceapa mica intreaga)
  • putina apa minerala

Mod de preparare:

1. Fierbe grisul in cei 150 ml de apa, amestecand continuu, pana obtii o crema groasa si omogena. Lasa-l sa se raceasca complet.

2. Pune icrele intr-un bol si amesteca-le cu grisul racit, folosind o lingura de lemn sau mixerul la viteza mica.

3. Adauga uleiul treptat, ca la maioneza, amestecand continuu pentru a obtine o pasta cremoasa si aerata.

4. Cand compozitia s-a legat, incorporeaza zeama de lamaie, dupa gust.

5. Adauga ceapa rosie tocata foarte marunt si amesteca bine.

6. Daca salata este prea densa, adauga 1-2 linguri de apa minerala pentru a o face mai pufoasa.

Servire: Salata de icre se serveste rece, pe felii de paine prajita sau ca aperitiv la mesele festive. Este gustoasa, cremoasa si satioasa.

Sursa: bucataras.ro

Articole recomandate

Citeste si despre