Povestea unei micute luptatoare. O bloggerita din Ucraina a nascut o fetita sanatoasa, dupa ce maternitatea a fost bombardata

/ / Modificat: 2022-03-13
Povestea unei micute luptatoare. O bloggerita din Ucraina a nascut o fetita sanatoasa, dupa ce maternitatea a fost bombardata

Povestile copiilor nascuti in aceste zile in Ucraina, in plin razboi, nu au cum sa nu te miste. Micutii luptatori vin pe lume in buncare, in maternitati bombardate, printre sunete de explozii si de sirene. Vin pe lume sa arate ca mai este speranta, ca viata invinge si in toata negura razboiului, ei pot aduce putina lumina si bucurie in vietile parintilor lor si ale unei intregi natiuni greu incercate.

O alta poveste care vine din Ucraina si care a facut inconjurul lumii zilele acestea a fost a unei bloggerite insarcinate, care astepta sa nasca. Tanara era internata la maternitatea din Mariupol, oras lovit intens de bombardamente, inca din prima zi a invaziei ruse. Marianna Podgurskaia se afla in maternitatea care a devenit zilele trecute tinta atacurilor armatei ruse. Fotografia cu ea, fugind din spitalul atacat, cu bagaje in mana si ranita in zona fetei, a facut inconjurul presei internationale.

In bombardamentul care a lovit spitalul de copii si sectia de maternitate din oras au fost ranite 17 paersoane, printre care si femei in travaliu, potrivit informatiilor transmise la momentul atacului de catre guvernatorul regiunii. Autoritatile ucrainene au acuzat Rusia ca a atacat intr-un interval care era agreat de comun acord pentru incetarea focului, astfel incat civilii sa poata fi evacuati din orasul aflat sub asediu.

Imaginile cu bloggerita ranita, folosite de propaganda rusa

Printre victimele atacului s-a aflat si bloggerita ucraineana, care a scapat cu rani usoare in urma atacului. Povestea ei este cu atat mai interesanta cu cat fotografiile cu ea au fost folosite de presa rusa de propaganda, care a acuzat-o ca ar fi participat la o inscenare si ca ar fi avut un rol figurant in acele fotografii, iar sangele de pe fata ei ar fi fost machiaj.

Marianna s-a trezit peste noapte cu zeci de mii de mesaje de amenintare, majoritatea in limba rusa, pe Instagram. A primit insa si comentarii de incurajare, in care conationalii ei i-au urat nastere usoara si toate cele bune. La cateva zile dupa ce a fost fotografiata fugind din calea bombardamentelor, Marianna a trait cea mai mare bucurie a vietii ei: a devenit mama.

Bloggerita a ajuns la adapost, unde a dat nastere unei fetite perfect sanatoase. Micuta a avut 3.200 de grame la nastere si a fost botezata Veronika. Numele nu a fost ales intamplator: Nike este zeita victoriei, iar micuta Veronika este un simbol al victoriei de care are atata nevoie Ucraina in aceasta perioada dificila.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre