Detinutii evadeaza din inchisoarea Playmobil. Doar un copil inventiv poate salva situatia

/ / Modificat: 2021-11-16
Detinutii evadeaza din inchisoarea Playmobil. Doar un copil inventiv poate salva situatia

Inchisoarea Playmobil este locul in care au fost aruncati toti infractorii din oras pentru ca viata sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Dar raufacatorii raman raufacatori si gasesc o cale pentru a evada din celulele aflate in sediul politiei Playmobil. Ce este de facut? Este nevoie de un copil cu o imaginatie bogata, care sa poata dejuca planurile infractorilor ce fug acum de oamenii legii. Masinile de politie au pornit deja in urmarirea lor, un echipaj supravegheaza orasul din elicopter si incearca sa se asigure ca nimeni nu ramane liber; luminile de urmarire sunt si ele aprinse, drumurile din oras au fost blocate, iar politia reuseste, cu mijloace specifice si cu o strategie pusa la punct de "creierul" operatiunii, sa stranga toti talharii si criminalii de pe strazi si sa ii bage inapoi la inchisoare.

Cine este eroul care salveaza orasul Playmobil? Chiar copilul tau!

Un set Playmobil - Sediu de politie cu inchisoare, cadoul perfect de Sarbatori

Copiii care iubesc actiunea si au o imaginatie foarte bogata vor sti cu siguranta sa aprecieze un joc cu figurine care ii provoaca zi de zi sa creeze noi si noi povesti. Realizate din material de calitate, figurinele Playmobil vor deveni noile lor jucarii preferate. Ai acasa un mic justitiar care se viseaza politist cand va fi mare? Nu poti decat sa il incurajezi si sa il stimulezi cu setul Playmobil - Sediu de politie cu inchisoare. Copilul nu isi va omori doar timpul, ci va reusi sa devina mai creativ si dezinhibat, va invata sa isi exprime ideile si sa comunice mai bine.

Scenarii nelimitate pentru copiii creativi

De fiecare data cand se joaca cu figurinele Playmobil, copilul isi poate crea o poveste noua; posibilitatile sunt nelimitate si depind doar de imaginatia sa, care il va ajuta sa creeze scenarii variate, astfel ca plictiseala, cel mai mare dusman al jucariilor, va fi bagata la inchisoare pentru multa vreme.

Mai mult, adultii pot intra si ei in jocul copiilor si fiecare membru al familiei poate avea propriul rol in poveste.

Jocul de rol are multiple beneficii pentru dezvoltarea copilului

Jocurile de rol nu sunt doar distractive, ci si foarte utile. Cu ajutorul lor, copilul invata sa coopereze, sa actioneze in echipa si isi dezvolta abilitatile de lider. Din punct de vedere cognitiv, copilul isi va imbogati vizibil vocabularul, logica si va invata sa se concentreze si sa rezolve probleme; bonus - creativitatea sa va fi in permanenta stimulata.

Jocurile cu figurine imbunatatesc coordonarea copiilor, dar si atentia si simturile, toate acestea pe langa bucuria pe care le-o aduc.

Jocul creativ, un liant intre parinti si copii

Setul Playmobil - Sediu de politie cu inchisoare se va dovedi atractiv si pentru parintii carora le place sa dea din cand in cand in mintea copiilor. Bucuria celor mici va fi cu atat mai mare, cu cat ei adora jocurile pe roluri, care devin si mai distractive cand se joaca in familie. Prin urmare, nu ezita sa intri in rolul in care te distribuie copilul, pentru ca veti petrece impreuna momente care va vor intari si mai mult legatura.

"Pentru un copil este esential sa joace jocuri care ii stimuleaza imaginatia si creativitatea. Este foarte important pentru dezvoltarea sa sociala, emotionala si cognitiva, pe langa faptul ca pentru el este o modalitate de a descoperi lumea", spune Donna Housman, doctor in educatie.

Printre beneficiile jocului pe roluri se numara dezvoltarea abilitatilor de auto control si auto reglare a emotiilor, a puterii de concentrare, a aptitudinilor. In plus, copilul invata astfel o multime de lucruri noi, intr-un mod placut.

Playmobil - Police

Sfaturi pentru un joc pe roluri reusit si distractiv

Desi poate fi tentant, nu incerca sa controlezi copilul in mod evidnt. Poti oferi sugestii, insa nu uita ca micutul tau este "regizorul".

Urmareste copilul cu atentie in timpul jocului pe roluri. Vei observa la el lucruri foarte importante la care poate este nevoie sa mai lucrati. Si cel mic te va studia pe tine, asa ca ar fi bine sa ii oferi un exemplu bun.

Stabiliti impreuna niste limite si incearca sa ii deturnezi atentia cand lucrurile par sa mearga prea departe. Daca observati violenta repetata, agresivitate, un limbaj dur, recurent, aceste atitudini ar trebui sa fie urmate de o analiza serioasa, de discutii cu copilul si, uneori, chiar de consiliere psihologica.

In jurul varstei de 4 ani jocurile sunt transpuneri ale unor evenimente pe care copilul nu le-a experimentat direct; incepi sa remarci inflexiuni in vocea copilului, capacitatea de a interpreta mai multe personaje, de a improviza, iar toate acestea sunt o modalitate excelenta de a stimula creativitatea si imaginatia.

Taguri Jocuri active copii

Articole recomandate

Citeste si despre