Copilul in zodia Rac

/ / Modificat: 2017-06-28
Copilul in zodia Rac

(22 iunie-22 iulie)
Planeta guvernanta – Luna
Piatra norocoasa – Rubin
Floare – Nufar
Culoare – Verde

Racul este semnul zodiacal al copilariei, familiei si casei, asa ca sentimentele si instinctele de educare sunt foarte puternice in cazul copilului tau. Nu vei putea niciodata sa-ti iubesti copilul Rac prea mult sau prea des: ca si o floare, infloreste sau se ofileste, sta drept sau se incolaceste dupa altii, in functie de dragostea pe care o primeste. Mami si tati sunt totul pentru acest micut, iar limbajul inimii este cel mai cunoscut de catre Raci.

Copilul Rac, dragut si sensibil, cu siguranta va crea o legatura foarte puternica cu mama sa si s-ar putea sa planga cu lacrimi de crocodil la cel mai mic semn de separare.

O imbratisare calda si linistitoare il vor ajuta sa isi calmeze starea de anxietate.

Foloseste lumina linistitoare si culori pastelate pentru camera copilului ca sa ii poti crea un loc linistitor. Copilului Rac ii va face placere sa se joace in casa alaturi de tine. Pune-i la dispozitie jucarii care sa ii creeze senzatia ca iti da o mana de ajutor si evidentiaza bunatatea inascuta de care da dovada invatandu-l cum sa imparta cu cei din jurul sau invatandu-l bunele maniere inca de la o varsta frageda.

Un suflet sensibil

Copilul Rac se simte cel mai bine acasa, inconjurat de familie si animale de companie, precum si in locurile familiare, cu sunete si mirosuri care ii sunt familiare. Daca stilul familiei este mai aventuros, copilul Rac va avea nevoie de ceva pe care sa il/o poata folosi pe post de ancora: o paturica preferata, sau o jucarie de plus.

Traditiile, ritualurile si rutina aduc de asemena comfort copilului Rac, asadar este foarte important sa luati in mod regulat masa in familie, sa aveti un program clar stabilit in ceea ce priveste baia si ora de culcare, pe care copilul Rac sa le poata urmari. Copiii Rac sunt precauti si sensibili din fire si pot fi usor coplesiti in situatii haotice sau foarte zgomotoase. Copilul Rac va prefera o dupa-amiaza linistita in care sa faca prajituri in locul unei excursii in parcul de distractii.

copil-zodia-rac

Ofera-i o planta sau un animal de companie de care sa aiba grija si va sti aproape din instinct ce are de facut. Ingrijirea sta in natura Racului, asa ca nu trebuie sa fii surprins cand copilul rac va aduce acasa orice animal abandonat pe care il gaseste. Treaba ta ca parinte de Rac este sa ii asiguri un camin stabil si foarte multa dragoste si afectiune, avand in vedere ca siguranta emotionala este una dintre nevoile principale ale Racului.

Mancarea este de asemenea importanta pentru copiii Rac. Cel mai bine se impaca cu diete regulate, simple si sanatoase. Trebuie sa eviti mancarurile bogate si grele care le pot afecta sistemul digestiv atat de sensibil.

Si, in final, ofera-le intimitate, copiii Rac sunt mai vulnerabili din punct de vedere emotional decat majoritatea copiilor si atunci cand se simt amenintati se retrag in "cochilie" pana se vor simti iar in siguranta. Lasa-l sa se autoprotejeze in felul lor, iar apoi incurajeaza-i sa isi exprime sentimentele. 

Mama in zodia Rac

 Realaxeaza-te, te-ai nascut sa fii mama. Mamele Rac sunt protectoare in mod intuitiv cu copiii lor si sunt cel mai fertil semn zodiacal. Intri usor in rolul de mama pentru ca esti draguta, sensibila si grijulie si nu ai nici un fel de problema cand vine vorba sa oferi dragoste si afectiune copiilor tai. Vei descoperi ca multi se vor mira de afinitatea ta pentru aceasta noua actiune si este foarte putin probabil ca altii sa simta nevoia sa iti ofere sfaturi parentale pe care nu le-ai cerut.

Un lucru foarte important de tinut minte este ca puiul tau de om va trebui sa isi ia zborul intr-o zi. Mamele Rac risca sa devina supraprotectoare si sa impedice astfel ca micutii lor sa invete lectiile foarte valoroase ale vietii care pot fi invatate doar din propriile greseli. Tine minte sa lasi copilului tau posibilitatea de a explora singur lumea.

Nu trebuie sa iti fie teama sa il lasi sa se joace singur in parculet si ai incredere ca totul va fi bine in prima zi de gradinita cand va merge singur. Bucura-te de faptul ca ai creat un loc linistitor si sigur pentru copilul tau acasa.

Ca parinte Rac, esti foarte implicat in procesul de crestere a copilului

 

Inveti si te bucuri de fiecare moment miraculos din sarcina, nastere si perioada de crestere a copilului. Esti un parinte iubitor, protector, sensibil si plin de compasiune.

Prin grija pe care o porti, iti arati iubirea si astfel capeti o pozitie de putere desi nu controlul este ceea ce cauti. Ai o nevoie primara de a te simti in siguranta, de a simti ca este nevoie de tine.

Este perfect atunci cand copilul are nevoie de tine pentru a se ingriji, insa orice parinte Rac trebuie sa tina minte: daca faci totul pentru copiii tai, ei nu vor invata sa isi poarte singuri de grija. Asa ca fii atenta sa ii inveti si pe ei tot ce stii tu.

Tendinta de a supraproteja este una din capcanele pe care parintele Rac trebuie sa le evite. Daca te vei invarti tot timpul in jurul copilului tau, pe masura ce va creste, sa ii acorzi libertate va fi o adevarata provocare pentru tine, desi in adancul tau stii bine ca face parte din cursul natural al vietii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii

Articole recomandate

Citeste si despre