Jucarii sigure pentru copilul tau

/ / Modificat: 2008-01-15
Jucarii sigure pentru copilul tau





 




In timp ce cauta jucarii pentru micutii de acasa prin magazine, parintii se intreaba adesea daca cele mai frumoase sunt si cele mai sigure, relateaza UMHS Health News.

Specialistii spun ca parintii trebuie sa fie foarte precauti, sa citeasca eticheta, sa se uite foarte atent la jucarie, sa se asigure ca jucaria este potrivita pentru categoria de varsta din care face parte copilul lor etc.

Pentru a-i ajuta pe parinti sa cumpere jucarii sigure, specialistii ofera cateva sfaturi:

1. Nu iti face griji, dar fii vigilent. Ai grija ca jucaria pe care vrei sa o cumperi sa nu il expuna pe micut la riscul de inecare sau otravire. De asemenea, daca jucaria este formata din parti mai mici acestea nu trebuie sa fie sparte sau sa aiba margini ascutite care l-ar putea rani.

2. Fii precaut daca faci cumparaturi online. Exista atat avantaje cat si dezavantaje ale shopping-ului online. Desi este mai comod, nu ai ocazia sa tii in mana jucaria, sa o examinezi asa cum ai face daca ai cumpara-o dintr-un magazin. Totusi, daca preferi aceasta varianta, cauta cat mai multe informatii despre jucaria respectiva – provenind atat de la clienti cat si de la producatori – pentru a te asigura ca jucaria nu prezinta nici un risc.

3. Alege jucariile intelept in asa fel incat ele sa contribuie la dezvoltarea abilitatilor copilului tau. Jucariile care promoveaza un comportament sanatos si ii stimuleaza pe copii sa isi foloseasca imaginatia ar trebuie sa fie alese. Jucarii cum ar fi o noua bicicleta, o papusa, o carte sau orice altceva care implica stimularea capacitatilor copilului sunt moduri bune de a promova activitatea mintala si obiceiurile sanatoase.

4. Verifica jucariile cu atentie si citeste intotdeauna etichetele. Testarea jucariilor este realizata cand acestea sunt intacte ceea ce inseamna ca o jucarie sigura poate deveni periculoasa. Jucariile sparte sau rupte trebuie sa fie aruncate. In urma ruperii unor bucati dintr-o jucarie raman margini ascutite care pot cauza inecarea.

5. Verifica daca jucaria pe care vrei sa o cumperi este pe placul celui mic. Daca isi doreste o anumita jucarie cu orice pret, asigura-te ca aceasta este una sigura inainte sa o cumperi. Daca observi ca nu este potrivita pentru el, cauta alte jucarii asemanatoare.

Si inainte de a cumpara o jucarie cum ar fi o bicileta sau orice altceva cu roti, ai grija sa cumperi si o casca de protectie.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

15 Ianuarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre