Nume prea feminin sau prea masculin?

/ / Modificat: 2011-10-10
Nume prea feminin sau prea masculin?

Cateodata parintii tind sa exagereze punand nume prea feminine sau prea masculine copiilor lor, care nu le reflecta personalitatea. Afla citind mai departe cum poti sa eviti aceasta capcana in alegerea numelor copiilor.

Este important pentru tine sexul copilului?

Poate ca nu este important acum, dar la al doilea sau al treilea copil sexul s-ar putea sa devina important. De obicei familiile care au trei fete vor si un baietel si familiile care au doi, trei baieti si-ar dori si o fetita. Pentru cei mai multi dintre parinti, insa, cel mai important lucru este ca bebelusul sa fie sanatos.

In ziua de azi, divizia intre baieti si fete nu mai este la fel de stricta. Nu toate fetele trebuie sa fie "printese" si nu tuturor baietilor trebuie sa le placa fotbalul.

Unele fete din ziua de azi sunt pasionate de motociclete si se inroleaza in armata, pe cand unii baieti incearca sa faca balet si patinaj artistic.

Acesta este unul dintre cele mai simpatice aspecte ale primirii in lume a unui bebelus: nu stii niciodata ce personalitate o sa aiba si ce fel de trasaturi o sa predomine in caracterul lui.


Nu incerca sa ghicesti personalitatea copilului


Poti sa ii pui fetitei tale un nume super-feminin si ea sa devina baietoasa. Mergand pe acelasi principiu, baietelul pe care l-ai botezat cu un nume super-masculin s-ar putea sa devina un barbat sensibil si emotional. Lucrurile acestea nu poti sa le prezici asa ca este mai bine sa iei in calcul toate variantele inainte sa-ti numesti copilul.

Unele nume sunt potrivite si pentru baieti si pentru fete, asa zisele nume "unisex". Daca folosesti un nume dintre acestea ca primul sau al doilea nume, fata sau baiatul tau pot apela oricand la ele daca vor ceva mai masculin sau mai feminin, de exemplu: Gabi, Vali, Adi, Nicky, Alex etc.

Nu alege un nume care este prea masculin sau prea feminin pentru ca nu stii sigur cum va evolua personalitatea bebelusului tau, chiar daca iti stau pe limba nume de genul "Lacramioara", "Angelica" sau pentru baieti "Maximilian" sau "Arnold". Alege un nume care sa fie potrivit si daca fetita ta va fi mai "baietoasa" si daca baiatul tau nu va emana testosteron de la o posta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre