Urmareste-ne:

Andrei (Baiat)

print email

Semnificatiile numelui Andrei

barbatie, temerar, curajos, luptator

Despre numele Andrei

Numele de baiat Andrei este un nume romanesc si are semificatia de barbatie, temerar, curajos, luptator. Numele Andrei deriva de la substantivul de origine greaca  andreia - barbatie, curaj.


Numele, patruns in latina - Andreas sau Andrea si chiar in ebraica, se raspandeste rapid in lumea crestina datorita faimei unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.


Numele Andrei are un loc deosebit in cadrul sarbatorilor populare romanesti, de aici si numele de "luna a lupilor" pentru decembrie.


O alta semnificatie acceptata a numelui Andrei este acela de obicei al "facutului de ursit", de aceea in noaptea de 30 noiembrie tinerele fete incearca sa-si afle "ursitul" sau viitorul sot ori sa-l determine, prin mijloace magice, pe flacaul dorit sa le ia de sotie.

Persoane celebre care au purtat sau poarta acest nume: revolutionarul Andrei Saguna, poetul Andrei Muresanu, Andrei Bolkonski, unul dintre eroii celebrului roman - Razboi si pace de Lev Tolstoi, Andrew din romanul lui W. Scott, 'Rob Roy', Andree din ciclul proustian 'In cautarea timpului pierdut'.

 

Cei mai multi parinti isi boteaza baieteii Andrei, dar prefera sa ii strige Andi.

 

Copiii botezati cu prenumele Andrei tind sa se dezvolte frumos si sa se transforme in personalitati luptatoare, curajoase si descurcarete. Se spune despre ei ca au al saselea simt, mergand adesea pe mana intuitiei in rezolvarea problemelor.


Editeaza

Nume asemanatoare

Adi Adrian Andreea

Celebritati cu numele de Andrei

Cunosti celebritati cu numele de Andrei?
Ajuta-ne sa completam aceste informatii! Apasa butonul Editeaza si adauga celebritati cu numele de Andrei.

Editeaza
Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Andrei
Vezi rezultate
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!