Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Acte necesare la obtinerea alocatiei de stat pentru copii

17 Februarie 2014

Pentru aprobarea platii alocatiei de stat pentru copii, solicitantii trebuie sa depuna la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Primariei localitatii sau sectorului unde isi au domiciliul, un dosar care sa cuprinda mai multe acte.

Acte necesare obtinerii alocatiei de stat

  • Cerere tip;
  • Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
  • Buletin (carte) de identitate pentru unul dintre parinti (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
  • Dosar cu sina.


Alte acte solicitate dupa caz


  • Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in Municipiul Bucuresti;
  • Certificat de casatorie;
  • Hotarare de divort;
  • Hotarare judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
  • Certificat de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap;
  • Extras de cont, daca se solicita plata in cont bancar.

Informatii privind acordarea alocatiei de stat

Alocatia de stat este in valoare de 200 de lei/luna pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0-2 ani (sau 0-3 ani pentru copiii cu handicap), conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si in valoare de 42 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani. Alocatia acordata pentru copiii aflati in plasament este majorata de la 90 de lei la 97 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2009.

Copiii in varsta de pana la 16 ani beneficiaza de alocatie acordata de stat. Copiii care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani. Tinerii in varsta de peste 18 ani beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la terminarea cursurilor invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii.


Copiii incadrati in gradul I sau II de invaliditate, precum si copiii cu handicap beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti, in conditiile legii, in Romania, doar daca locuiesc impreuna cu parintii.

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

In categoria Info-legal din Forum, gasiti modelul de cerere pentru alocatia de stat, in format printabil. Il gasiti, de asemenea, pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6.

Ridichile au un rol esential in protejarea organismului de infectii si sunt bogate in fibre. Vezi toate beneficiile!

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul