Optimismul mamei decide sexul copilului

/ / Modificat: 2012-09-23
Optimismul mamei decide sexul copilului

Spune-mi cat de optimista esti, ca sa iti spun daca bebelusul tau va fi baietel sau fetita. Specialistii sustin ca asteptarile unei femei cu privire la cat de mult va trai influenteaza sexul viitorului copil. Se pare ca femeile optimiste sunt mai predispuse la a avea baietei.

Femeile optimiste au sanse mai mari sa faca baieti!

Cercetatorii au studiat de-a lungul anilor stilul de viata si tonusul psihic al mai multor femei. Cu fiecare an in care acestea credeau si aveau asteptari mai pozitive si optimiste de la viata si credeau ca vor trai mai mult cu atat sansele ca primul lor nascut sa fie un baietel au crescut.

Studii anterioare acestei descoperiri au fost bazate pe parametrii fizici si medicali ai femeilor. Astfel, cele care care aveau o forma fizica buna si erau sanatoase, dar aveau si conditii de trai confortabile, fara lipsuri aveau sanse mai mari sa nasca baietei.

In schimb, femeile care aveau conditii dificile de trai si erau mai pesimiste cu privire la evolutia vietii lor au avut tendinta de a da nastere fetitelor.

Printre intrebarile care le erau puse femeilor studiate (din clasa mijlocie si joasa si cu experienta de munca) se regaseau si cele cu privire la cat credeau ca vor trai. Unele dintre ele nu credeau ca prind varsta de 40 de ani, in timp ce altele credeau ca vor fi inca in viata chiar si la 130 de ani.

Specialistii sustin ca o atitudine optimista asupra vietii conduce la unele schimbari fizice in organism care fac mai probabila nasterea baietilor. De exemplu, aceasta poate modifica nivelul de hormoni sexuali in jurul momenutului conceptiei.

Legatura dintre perceptia duratei de viata si sexul nou-nascutilor ar putea izvori din comportamentul "egoist" al genelor noastre.

Se sustine ca atunci cand o mama se simte sub presiune (de la o stare de sanatate precara si pana la accesul limitat la diverse resurse, alimentare sau nu) este logic din punct de vedere biologic sa dea nastere unor fetite. Acestea sunt considerate a fi esentiale si sigure pentru perpetuarea speciei, in timp ce baietii au sanse mai mari sa moara mai tineri.

Descoperirile indica faptul ca raportul intre sexe este influentat de conditiile materna precare. In conditiile in care ne nastem egali si traim invatati pe ideea aceasta, organismul unei femei se dovedeste a fi un mecanism hormonal sensibil la conditiile si perspectivele de viata, ceea ce ar putea juca un rol esential in stabilirea sexului copilului

Ipoteza Trivers - Willard: oamenii frumosi fac fete

Biologii evolutionisti au dat nastere unei ipoteze numite Trivers - Willard (dupa numele celor care au descoperit-o). Aceasta consta in ideea ca parintii au anumite trasaturi pe care le transmit copiilor, iar daca acestea sunt mai bune, indicate mai mult unui anumit sex, atunci ei vor avea copii de acel sex.

Atractivitatea fizica este una dintre ele. Aceasta este o calitate general-valabila si ajuta mai mult femeile in cadrul procesului de reproductie. Ipoteza sustine ca daca parintii sunt frumosi din punct de vedere fizic ar trebui sa faca fetite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex copil sarcina Fertilitate Sexul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre