Stresul cauzat de infertilitate, cum il tratezi?

/ / Modificat: 2016-06-16
Stresul cauzat de infertilitate, cum il tratezi?

Stresul nu este numai o cauza a infertilitatii, ci si o consecinta a acestei afectiuni. Dupa aflarea diagnosticului, totul in jurul tau se schimba - vizite nenumarate la clinici de fertilitate, analize, teste, optiuni terapeutice, incercari de a ramane gravida etc. Toate acestea pun presiune pe psihicul tau si determina aparitia stresului in organism. Iata cum il poti trata, astfel incat sa nu iti afecteze viata si relatia de cuplu!

Chiar daca infertilitatea a fost deja diagnosticata sau depistata, stresul poate accentua aceasta suferinta si poate afecta in continuare capacitatea de a ramane insarcinata, chiar daca in acest timp urmezi tratamente si apelezi la metode de reproducere umana asistata. El este cauzat tocmai de presiunea pe care tratamentele, costurile si incercarile esuate de a concepe le pun asupra ta.

Exista mai multe metode de a reduce stresul in viata ta atunci cand ai de-a face cu infertilitatea. Vezi care ti se potriveste!

Acupunctura

Este o metoda holistica care ajuta la restabilirea unui echilibru armonios in viata ta, reduce stresul fizic si emotional, creste relaxarea si, in multe cazuri, se poate dovedi un tratament pentru infertilitatea din cauze necunoscute.

Acupunctura intervine la nivelul sistemului nervos autonom (vegetativ) si il activeaza ce cel parasimpatetic pentru a reduce stresul, tensiunile musculare, starea de anxietate sau iritabilitatea.

Tratamentul stimuleaza si creste productia de endorfine si encefaline, secretate in mod natural de organism, pentru imbunatatirea starii de spirit.

Foto: wholehealtheducation.com

Yoga

Miscarea fizica este un remediu important pentru scaderea stresului din organism, insa yoga este mai mult decat un sport. Acest tip de antrenament nu numai ca tonifica organismul, dar este un tratament eficient contra stresului din organism.

Practicile yoga vizeaza lucrarea si tonifierea anumitor zone corporale, avand efecte benefice si ajuta la echilibrarea organelor reproductive si hormonale, ceea ce contribuie la conceperea mai rapida a unui bebe.

Hobby sau pasiuni

Practicarea unei activitati care iti este pe plac ajuta la o relaxare rapida a intregului organism. Alege-ti un hobby sau o pasiune si incearca sa o aprofundezi de fiecare data cand gasesti putin timp liber.

Fie ca e vorba de pictura, dansuri, sporturi, studierea unui instrument muzical sau alt tip de activitate, toate au acelasi scop: de a reduce tensiunile din corp si de a-ti readuce armonia in viata.

Masaj

Masajul de relaxare este una dintre cele mai de succes metode de combatere a stresului. Atunci cand simti ca esti prea incarcata si tensionata si ca toate grijile te acapareaza, organismul tau are de suferit si esti indispusa. Nu ezita sa iti cumperi un abonament de 8-10 sedinte de masaj care te pot ajuta nu numai sa lupti cu efectele infertilitati, dar si sa o depasesti.

Psihoterapie

In cazul in care stresul iti afecteaza calitatea vietii si te impiedica sa iti duci la indeplinire sarcinile zilnice, este cazul sa iei in serios ideea de a apela la un psiholog.

In plus, daca simti ca esti mereu trista, izolata, abatuta, ca starile de anxietate nu dispar, suferi de insomnii si ai o stare generala proasta permanenta, in mod cert este un semn ca psihoterapia este singura care te poate ajuta sa faci fata stresului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stres infertilitate Acupunctura stres Psiholog infertilitate Cauze infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre