Siguranta copiilor de Halloween

/ / Modificat: 2015-10-23
Siguranta copiilor de Halloween

Urmareste ghidul de Halloween: fiecare copil are o lanterna, niciun costum nu trebuie sa atarne pe jos, astfel incat cineva sa se impiedice, copilul nu trebuie sa poarte masca pentru a putea sa vada pe unde merge si, desigur, adulti supravegheaza copiii.

Pentru a planui un Halloween distractiv si in siguranta, nu uita sa fii atenta atunci cand vine vorba de mancare.

1. Ofera-i copilul o masa sanatoasa inainte de a merge la petrecerea de Halloween.

Daca ei iau cina inainte, este posibil sa nu fie atat de infometati si sa se napusteasca asupra tuturor dulciurilor. Fantomele si elfii cu burtica plina se vor supune mai usor regulilor mamicilor.

2. Examineaza ceea ce vrea sa manance, inainte sa o faca.

In cazul in care ai dubii asupra mancarii, consulta-te si cu alte mamici.

3. Elimina orice lucru ce ar putea duce la sufocarea copilului, in special pentru copiii mai mici de 5 ani. Aici se includ guma, alunele sau bomboanele tari.

4. Baloanele sunt un factor de risc pentru copiii de varste mici. Daca copilul tau primeste un balon in punguta sa de dulciuri, ai grija sa il scoti de acolo pentru ca acesta sa nu fie confundat cu bomboanele.

5. Nu il lasa pe cel mic sa manance dulciuri facute acasa, precum bomboanele de porumb, decat in cazul in care esti absolut sigura ca nu exista nici un pericol si cunosti foarte bine persoana care le-a facut.

6. Nu il lasa sa manance fructe! Fructele pot fi stropite cu pesticide sau pot fi nespalate, ai grija ca cel mic sa nu manance fructele inainte de a ajunge acasa si de a le spala.

7. Stabileste cu cel mic cate dulciuri are voie sa manance si in ce momente. Deseori cei mici sunt mai incantati de faptul ca primesc dulciuri decat ca va trebui sa le manance.

Copiii si masinile de Halloween

De Halloween, riscul de accidente rutiere creste de 4 ori decat normal. La americani, s-a estimat faptul cele mai multe accidente au loc intre orele 16 si 22, iar victime sunt copiii cu varste de 5-14 ani.

Sfaturi pe care ai putea sa le iei in calcul si in viata de zi cu zi:

  • hotaraste-te din timp la ce petreceri de Halloween va merge copilul tau deoarece trebuie sa stii traseul pe care il vei face pana in acel loc;
  • copiii trebuie sa aiba o lanterna, sa mearga pe trotuar si sa evite aglomeratia;
  • copiii trebuie sa traverseze pe trecerea de pietoni si sa evite sa mearga printre masinile din parcare;
  • inlocuieste mastile cu pictarea fetei si evita costumele neconfortabile pentru mers pentru a evita impiedicarea;
  • este indicat ca cei mici sa poarte costume de culori luminoase, in locul costumelor negre, deoarece acestea ii fac mai vizibili.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre