Protejarea de gripa sezoniera se face prin vaccinarea provizorie

/ / Modificat: 2009-10-22
Protejarea de gripa sezoniera se face prin vaccinarea provizorie





 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia asupra riscurilor gripei sezoniere care ameninta intreaga lume si implicit Romania. Se estimeaza ca, anual, cazurile mortale provocate de gripa sezoniera ar putea atinge numarul de 500.000, la nivel mondial.

In acest context, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY), isi reconfirma angajamentul de a proteja populatia prin lansarea campaniei de vaccinare si informare a publicului larg asupra riscurilor gripei sezoniere si prin punerea pe piata a vaccinului Vaxigrip.

Nu trebuie sa pierdem din vedere pericolul gripei sezoniere

Desi interesul public si mediatic din ultimele luni s-a concentrat in mod special asupra gripei A(H1N1), nu trebuie sa pierdem din vedere pericolul gripei sezoniere. In anumite cazuri, gripa sezoniera poate deveni foarte severa din cauza multiplicarii excesive a virusului in organism sau a unei suprainfectii cu bacterii precum Streptococcus pneumoniae, Stephylococcus aureus sau Haemophilus infuenzae. Cel mai frecvent, acestea determina infectii pulmonare severe (pneumonii), care pot fi fatale, avertizeaza Dr. Ion Viorel Alexandrescu, Directorul Centrului National pentru Gripa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si specialist in cadrul Institutului Ion Cantacuzino.

Toata lumea este expusa la riscuri, dar cel mai mare risc il prezinta cei care traiesc, invata sau lucreaza in spatii aglomerate precum scoli, spitale, institutii publice si care folosesc des mijloacele de transport in comun, mai crede Dr. Ion Viorel Alexandrescu.

Despre Vaxigrip

Vaxigrip confera beneficii clare atat pentru populatiile cu risc, precum: copiii, varstnicii, pacientii astmatici, diabeticii, persoanele cu bronho-pneumopatie obstructiva cronica sau boli vasculare, cat si pentru adultii sanatosi.

Vaxigrip reduce cu 84,8% simptomele asemanatoare gripei la copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, cu 67% mortalitatea de orice cauza la varstnici si are o eficacitate de 89% in preventia transmiterii gripei la adultii sanatosi. Vaxigrip este recomandat de OMS, fiind un vaccin tolerat si sigur, usor de utilizat si fara conservanti.

Cine sunt producatorii – de incredere sau nu?

Sanofi Pasteur produce aproximativ 40% din vaccinurile gripale distribuite la nivel mondial, iar in SUA a produs peste 45% din vaccinurile gripale pentru sezonul de gripa 2008/2009.

Compania a dezvoltat de asemenea primul si singurul vaccin impotriva gripei aviare autorizat in SUA pentru a fi administrat la om. Mai multe informatii despre eforturile de pregatire ale Sanofi Pasteur in caz de pandemie sunt disponibile la adresa www.pandemic.influenza.com.

22 octombrie 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre