O noua campanie Salveaza Vieti

/ / Modificat: 2011-04-15
O noua campanie Salveaza Vieti

Asociatia isi propune sa creasca numarul celor care redirectioneaza 2% din impozitul pe venit de la 30% dintre cei vizati la 50%.

Lucrarile la Timisoara au demarat deja, cu doua camere sterile

In perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociatia Salveaza Vieti a strans peste 1.000.000 de euro prin campania "Nu ma ignora", dedicata infiintarii primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

O noua campanie 2%

In continuare, Asociatia va derula o campanie de redirectionare a 2% din impozitul pe venit catre Salveaza Vieti, impreuna cu vedetele care s-au alaturat campaniei: Paula Herlo, Presedinte Onorific Salveaza Vieti, Andreea Raicu, Tudor Chirila, Cabral, Virgil Iantu si Bogdan Dumitrache. Lucrarile de la Timisoara au demarat deja, cu amenajarea a doua camere sterile pentru transplant medular. Fiecare camera inseamna tratamentul a inca 30 de copii pe an.

"Ne-am atins scopul primei campanii, insa nu putem sa ne oprim aici. Copiii bolnavi au nevoie de mai mult ajutor din partea noastra. Daca fiecare roman ar putea sa mearga la Timisoara, sa vada copiii mici, vulnerabili, dar plini de speranta, care vor doar sa mearga acasa, sunt convinsa ca ne-am face timp sa completam un formular. De aceea am apelat la Tudor, Andreea, Paula, Cabral, Virgil si Bogdan, ca sa aratam tuturor ce inseamna suferinta unui copil care asteapta un ajutor care nu mai vine sau disperarea parintilor doborati de neputinta. Noi, in schimb, avem sansa de a schimba acest lucru, alocandu-ne 5 minute in care sa ne scriem numele pe un formular. Sunt convinsa ca putem fi mai implicati si mai sufletisti, ca nu putem ignora copiii care asteapta sa-i ajutam. Iar formularele stranse de la 50% dintre romanii cu venituri, asa cum ne dorim noi, inseamna 180 milioane lei si foarte multa speranta la viata", a declarat Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.

"Am mers la Timisoara fara sa stiu la ce sa ma astept. Fiecare vizita in spital a fost o experienta coplesitoare. As fi vrut sa nu fi aflat ca in Romania un copil bolnav de cancer din doi se prapadeste, in timp ce in Europa 8 din 10 traiesc. Cancerul suna ca o condamnare pentru copiii din Romania, iar noi putem schimba sentinta, directionand 2% din impozitul pe venit catre aceasta cauza", a declarat Paula Herlo, Presedinte Onorific Salveaza Vieti.

Prin noua campanie, Asociatia isi propune sa sporeasca sansele de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer prin cresterea gradului de implicare a persoanelor active din Romania. Anul trecut, doar 30% dintre romanii cu venituri au redirectionat cei 2%. Redirectionarea este un proces simplu, nebirocratic. Orice persoana care are salariu/venit trebuie doar sa completeze un formular simplu, care se gaseste pe salveazavieti.ro si sa-l trimita la administratia financiara de care apartine.


Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre