Lista pentru inceputul scolii

/ / Modificat: 2016-08-11
Lista pentru inceputul scolii

Nu lasa inceputul scolii sa te ia prin surprindere, iar pe copil nepregatit cu toate rechizitele, hainutele si accesoriile indispensabile pentru noul an scolar! Organizeaza-te din timp si, chiar daca este inca vacanta, fa lista cu lucrurile necesare pentru scoala si cu tot ce mai ai de pus la punct pana cand va suna, din nou, primul clopotel! Iata ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista!

Lista cu lucruri de cumparat la inceputul scolii

Rechizite

Primele pe lista de cumparaturi pentru scoala sunt rechizitele. Fa o lista cu rechizitele pe care le mai are copilul de anul trecut si care pot fi folosite si in noul an scolar si una cu cele pe care trebuie sa le cumperi.

Nu le achizitiona pe toate inainte de inceperea scolii. Este posibil sa existe cereri speciale din partea unor profesori, de aceea, este bine sa completezi cumparaturile de rechizite abia dupa prima saptamana de scoala.  

Haine si incaltari

Copilul tau este in continua crestere si, dupa o vacanta de 3 luni, cu siguranta ca unele haine i-au ramas mici, iar pe altele le-a deteriorat. Este timpul pentru innoirea garderobei, tinand cont daca are sau nu uniforma. Insa chiar daca are uniforma standard, tot este posibil sa aiba nevoie de un trening nou pentru orele de sport, de tenisi si incaltari propice pentru toamna.

Ghiozdan

Ghiozdanul pentru scoala are un loc aparte pe lista de cumparaturi pentru inceputul scolii si este unul dintre cele mai importante accesorii pentru cel mic. In cazul in care ghiozdanul de anul trecut a intrat in dizgratia copilului ori s-a deteriorat, este timpul pentru un model nou, vesel si cat mai la moda.  

Cutie pentru pachetel

Pachetelul de scoala al copilului trebuie depozitat in cutii speciale, astfel incat sa ramana proaspat si "nevatamat" printre cartile si caietele din ghiozdan. In cazul in care copilul nu are o astfel de cutie, este timpul sa ii achizitionezi una cat mai colorata si vesela.

Gustari pentru pachetelul din prima saptamana de scoala

Cu 1-2 zile inainte de inceperea scolii, este timpul sa isi faca loc pe lista de cumparaturi si gustarile pentru pachetelul de scoala. Aprovizioneaza-te cu fructe, legume, branzeturi, biscuiti si alte gustari sanatoase, astfel incat sa ii asiguri mancarea pentru primele zile de scoala.

Lucruri de pus la punct pana la inceperea noului an scolar

Lista pentru inceputul scolii nu cuprinde doar cumparaturile, ci si alte lucruri pe care este bine sa le pui la punct, pentru a te asigura ca cel mic intra cu dreptul in noul an scolar.  

Vaccinuri si teste medicale

In cazul in care copilul este restant cu vaccinuri specifice varstei, este important sa mergi cu el si sa completezi schema de imunizare, pentru a nu risca sa aiba probleme la scoala. Vizita medicala iti ofera si posibilitatea de a-i face un control amanuntit copilului si testele medicale pentru a scoate adeverinta medicala necesara pentru inscrierea la scoala.  

Teme de vacanta

Temele de vacanta ale copilului sunt alt punct important pe lista pentru inceputul scolii. Verifica daca cel mic le-a terminat, iar daca a ramas in urma, ajuta-l sa se organizeze astfel incat sa aiba totul gata pana in prima zi de scoala.  

Completarea actelor pentru inscriere

Trece pe lista si o vizita la scoala pentru completarea actelor necesare inscrierii copilului in noul an scolar.

Ce alte lucruri crezi ca mai trebuie trecute pe lista pentru inceputul scolii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lista cumparaturi scoala Rechizite scoala Inceperea scolii

Articole recomandate

Citeste si despre