Inscrierile in clasa pregatitoare (clasa 0) si clasa I (an scolar 2012-2013)

/ / Modificat: 2016-08-02
Inscrierile in clasa pregatitoare (clasa 0) si clasa I (an scolar 2012-2013)

Anul scolar 2012-2013 vine cu schimbari in sistemul educational pentru copiii de 6 ani, care vor fi integrati intr-o clasa speciala si obligatorie, numita clasa pregatitoare sau clasa 0. Daca ai un copil de 6 sau 7 ani, trebuie sa te pregatesti pentru inscrierea lui intr-una dintre clasele de care apartine (0 sau I) pentru anul scolar care debuteaza in toamna lui 2012.

Prima etapa de inscrieri incepe in luna martie.

Clasa pregatitoare (clasa 0), obligatorie incepand cu anul scolar 2012-2013

Una dintre masurile obligatorii pe care Ministerul Educatiei le-a luat pentru anul scolar ce incepe in septembrie 2012 este infiintarea clasei pregatitoare - 0, pentru copiii cu varsta de 6 ani.

Asadar, grupa pregatitoare care apartinea pana acum gradinitelor va functiona incepand cu acest an in scoli si va fi numita clasa 0.

Candidatii pentru clasa 0 - obligatorie - sunt toti copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2012 (inclusiv pe aceasta data).

Pentru acesti copii, parintii trebuie sa faca o cerere de inscriere - tip, la scoala de care apartin sau unde vor sa inscrie copilul.

Dupa aceea, urmeaza o evaluare profesionala facuta de experti, pentru a se stabili daca sunt apti fizic si psihologic pentru a face parte dintr-o astfel de clasa. In cazul in care specialistii constata ca nu indeplinesc conditiile (nu au abilitatile si dezvoltarea necesare), ei vor fi inscrisi la gradinita, la grupa mare.

Pentru copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2012, inscrierea la clasa 0 este optionala, la cererea expresa a parintilor. Insa pentru a putea face parte dintr-o astfel de clasa, ei trebuie sa fi frecventat deja gradinita si sa fi facut parte din grupa mare a unei astfel de institutii.

Copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2012 vor fi automat inscrisi in clasa I, fara obligativitatea de a fi frecventat vreo gradinita.

Programul inscrierilor in anul scolar 2012-2013 pentru clasa 0 si clasa I

Inscrierea copiilor la scoala are loc dupa parcurgerea primelor etape - completarea unei fise - tip de inscriere de catre personalul scolii la care esti arondata, conform calendarului inscrierilor.

Pe data de 2 martie se afiseaza la scoli programul de inscriere la clasele 0 pe baza rezultatelor obtinute la evaluarea pentru clasa pregatitoare, dar si pentru cei de clasa I, in scolile de circumscriptie.

Inscrierea elevilor in clasa pregatitoare, respectiv I, se face in mai multe etape succesive, incepand cu luna martie, astfel:

  • Etapa 1 (5-16 martie 2012) — inscrierea copiilor care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie;
  • Etapa 2 (20-27 martie 2012) — inscrierea copiilor care solicita inscrierea la o alta unitate scolara decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere dupa repartizarea copiilor din circumscriptia scolara a unitatii de invatamant solicitate;
  • Etapa 3 (23-25 aprilie 2012) — sunt inscrisi copiii care au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri sau cei care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, deoarece nu au participat la etapele de inscriere anterioare;
  • Etapa 4 (2-9 mai 2012) — are loc inscrierea tuturor copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au reusit sa fie repartizati, din diferite motive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inscriere copii clasa pregatitoare Clasa pregatitoare scoli Inscriere scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre