Amigdale inflamate sau ganglioni?

/ / Modificat: 2013-12-13
Amigdale inflamate sau ganglioni?
Intrebare:

- Amigdale inflamate sau ganglioni? Diversi medici mi-au spus: "copilul are amigdalele inflamate", altii : "are ganglionii mariti". Baietelul meu are 6 ani. Considerati ca niste analize ale sangelui sunt benefice? Raceste foarte des si foarte usor in gat mai ales in perioada rece. Ce imi recomandati pentru a-i mari imunitatea? Va multumesc!

Raspuns:




 

Amigdalele sunt organe ale sistemului limfatic aflate in preajma orificiilor nazal si bucal, in contact cu aerul inspirat, avand rol in imunitate. Sunt mai multe amigdale, dar in vorbirea curenta termenul desemneaza cele doua amigdale faringiene.

Ganglionii sau nodulii limfatici sunt in restul organismului, nu sunt in contact cu aerul, deci sunt altceva decat amigdalele. "Amigdalele inflamate" se vad, nu trebuie sa fii doctor pentru asta, ci numai sa folosesti o lingurita si sa privesti faringele bine luminat.

"Ganglionii mariti" nu se vad, ci se palpeaza. Analizele pot oferi un oarecare ajutor, dar daca ies normale nu inseamna ca nu e bolnav copilul. Mai important ar fi un exudat faringian. Ca sa fie semnificativ trebuie ca in dimineata recoltarii copilul sa nu fi mancat, sa nu se fi spalat pe dinti sau sa fi mestecat guma, fara sa fi urmat tratamente antibiotice in ultimele zile. (Aceasta regula am observat ca este cea mai putin cunoscuta: exudatul faringian este COMPLET INUTIL daca s-a administrat deja antibiotic).

Pentru cresterea imunitatii cel mai indicat este sa veniti la un consult homeopatic.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR,

specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre