6 jocuri amuzante in zapada pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2017-01-06
6 jocuri amuzante in zapada pentru intreaga familie

Jocurile in zapada sunt atractia sezonului de iarna pentru copii. Chiar daca in multe zone ale tarii fulgii de nea intarzie sa-si faca aparitia, daca ai ocazia sa mergi cu micutul la munte sau in localitati unde a nins, iti propunem cateva idei de joaca cu zapada in care sa implici intreaga familie pentru o distractie pe cinste.

Zapada, care de aceasta data a reusit sa ne surprinda, ofera copiilor sansa sa se bucure de unele dintre cele mai dragalase jocuri de iarna. Iata cateva idei hazlii!

Cazemata

Un joculet foarte vechi, care presupune construirea unei cazemate din zapada si lupta cu bulgari este unul dintre cele mai haioase si vechi jocuri care folosesc zapada.

Jocul presupune separarea participantilor in 2 tabere de "lupta", fiecare dintre ele cu cazemata si "munitia" proprie.

Dupa ce se construieste zidul protector din zapada, coechipierii incep sa formeze cat mai multi bulgari pe care sa-i arunce spre tabara adversa, atunci cand se va da startul. Castiga echipa care reuseste sa doboare cei mai multi adversari cu bulgari!

Om de zapada

Omul de zapada nu trebuie sa lipseasca din peisajul alb al niciunei ierni, iar copilul nu trebuie sa rateze in niciun an sansa de a-l forma.

Chiar daca crearea lui presupune formarea acelorasi bulgari mari, de dimensiuni diferite, puteti personaliza omuletul cu hainute haioase, palarii, nasturi si alte accesorii care sa-l diferentieze de cei facuti in anii trecuti.

Figurine de zapada

Nu numai omul de zapada este vedeta iernii. Invata copilul sa creeze mai multe tipuri de figurine din zapada, precum iepuras, catelus, pisicuta sau floricele ori castele.

Casuta sau castelul de gheata este una dintre cele mai simple idei de a modela zapada. Puteti crea o casuta suficient de mare, incat micutul sa poata intra in ea.

Bataia cu bulgari

Bataia cu bulgari este jocul clasic cu zapada, care ia nastere intre copii inca de la caderea primilor fulgi de nea. De cum s-a depus primul strat de zapada, micutii incep sa modeleze bulgari si sa se alerge intre ei, lovindu-se reciproc cu bulgarii pufosi de nea. Distractia e in toi, mai ales atunci cand un bulgaras aterizeaza direct pe fata sau in caciula prichindelului.

Daca vrei sa te distrezi in familie, iesiti la prima zapada pe care o vedeti in cale si organizati o mica vanatoare sau leapsa cu bulgari. Va veti binedispune numaidecat.

zapada_jocuri

Ingerasi in zapada

Nu rata ocazia sa iti inveti copilul sa faca ingerasi in stratul pufos de zapada. Este atat de simplu si distractiv sa dai forma acestora si sa te distrezi cu intreaga familie.

Imbracati-va bine, iesiti afara si aruncati-va toti in zapada, pe spate cu picioarele apropiate si mainile pe langa corp. Apoi, incepeti sa ridicati usor mainile in sus si in jos si sa va indepartati si apropiati picioarele de mai multe ori (tinand atat mainile, cat si picioarele, tot timpul in zapada). Apoi ridicati-va incet si admirati-va operele.

Cursa cu sania

Scoateti saniutele la "datorie" si transformati simplele plimbari in adevarate curse amuzante. Adunati mai multi copii care au saniute, precum si pe parintii lor. Asezati copiii pe saniute, iar parintii la franghii, pentru a le trage. Apoi trasati o linie de start si una mai indepartata, de finish. Asezati-va toti in linie dreapta la linia de start si puneti pe cineva sa va dea startul. Distrati-va pe cinste incercand sa castigati cursa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri zapada copii Jocuri iarna copii Distractie copii Activitati de familie Activitati distractive familie

Articole recomandate

Citeste si despre