Cum sa convingi copiii ca Zana Maseluta exista

/ / Modificat: 2014-08-21
Cum sa convingi copiii ca Zana Maseluta exista

Zana Maseluta are grija de dintisorii de lapte care cad copilului, insa cel mic nu a vazut-o niciodata la fata, ceea ce il face sa suspecteze ca nu exista. Desi are o idee despre cum arata Mos Craciun sau Mos Nicolae, Zana Maseluta este un mister total pentru el. Inainte sa inceapa sa aiba dubii cu privire la existenta Zanei, demonstreaza-i tu ca exista, lasand cateva urme care sa-i dovedeasca prezenta!

Copilului tau tocmai i-a mai cazut un dintisor de lapte si nu vrea nici in ruptul se se desparta de de el si sa ti-l dea. Este momentul sa o invoci pe Zana Maseluta, ocrotitoarea tuturor dintisorilor de lapte, care lasa cadouri micutilor in schimbul dintisorilor cazuti. Chiar daca ii explici copilului ca Zana isi face aparitia doar in timpul noptii, cand doarme, si ca nu se lasa vazuta, micutul tau va dori sa vada o fotografie a ei, adica sa aiba o dovada ca aceasta exista. In acel moment, este timpul sa te inarmezi cu cat mai multe dovezi ale existentei acestui personaj fantastic!  

Surprinde-o pe Zana Maseluta in fotografii

Ce dovada mai buna ca Zana exista decat o fotografie cu ea, surprinsa deasupra patului copilului, in timp ce acesta doarme. Alege o fotografie de pe internet cu Zana Maseluta si una cu prichindelul tau in timp ce doarme. Apoi, editeaza fotografia intr-un program special, pe calculator, in care sa faci sa para ca Zana sta deasupra patului lui.

Salveaza poza, printeaz-o si dimineata, cand copilul se trezeste, intampina-l cu dovada. Cu siguranta va fi fascinat de faptul ca Zana Maseluta l-a vizitat in timpul noptii si risipesti orice urma de indoiala pe care o avea cu privire la existenta ei.  

Scrie un mesaj din partea Zanei Maseluta

In cazul in care micutul inca mai are dubii ca Zana la care ajung toti dintisorii lui cazuti exista, pluseaza amalgamul de dovezi si cu un biletel cu mesaj pe care sa-l primeasca intr-o dimineata de la ea. Ia o coala de hartie, cateva creioane colorate si sclipici si incepe sa scrii cel mai frumos mesaj pe care l-ar putea primi prichindelul tau de la o Zana.

Deseneaza-i ceva frumos si scrie-i cat mai colorat cateva cuvinte. O idee de text ar putea fi:

"Draga mea/Dragul meu (numele copilului),

Felicitari pentru pierderea celui mai recent dintisor. Esti atat de simpatic/a cu un dinte lipsa. Insa stai fara grija, peste foarte putin timp, iti voi darui un dintisor frumos si sanatos in locul celui pierdut.

Promit sa am mare grija de dintisorul pe care mi l-ai lasat sub perna/pe noptiera! Abia astept sa te vizitez din nou.

Cu multa dragoste,

Zana Maseluta!"

Fa un cadou copilului din partea Zanei

Se spune ca Zana Maseluta lasa cadouri in bani sau dulciuri copiilor care-i daruiesc dintisorul. Sfatul specialistilor este sa eviti recompensele financiare si sa te concentrezi pe alt tip de cadouri. Daca e fetita, Zana ii poate lasa un dar sub forma unei baghete magice sau a unor aripi de zana, insotite de un bilet simpatic cu mesajul "De la o Zana pentru o alta Zana".

In cazul in care este baietel, ii poti darui o masinuta sau un robotel simpatic, pentru a recompensa pierderea suferita si pentru a reusi sa-l convingi sa daruiasca Zanei si urmatorii dinti care-i vor cadea.  

Lasa o dovada in urma Zanei Maseluta

O alta metoda prin care poti convinge copilul ca Zana Maseluta exista este sa inscenezi cateva "urme" pe care le-ar putea lasa dupa vizita facuta copilului. Asadar, aranjeaza un mic scenariu in care pui pe jos cativa fulgi, un papuc de printesa sau o bagheta magica, pe care copilul sa le gaseasca dimineata la trezire.

In momentul in care copilul se dezmeticeste din somn si le vede, explica-i de unde provin aceste urme lasate pe podea si arata-i ca fulgisorii sau papucul ori bagheta sunt aceleasi ca in poza cu Zana Maseluta, ceea ce dovedeste ca a trecut pe la el cu o seara inainte. Este imposibil ca micutul tau sa nu te creada, doar are dovezile in manute!  

Mai stii si alte metode prin care sa ii dovedesti copilului existenta Zanei Maseluta? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti lapte copii

Articole recomandate

Citeste si despre