Planse de colorat. Crafturi si idei

/ / Modificat: 2010-04-14
Planse de colorat. Crafturi si idei





 

Copiii se plictisesc foarte repede de actiuni repetitive. Poate ca a fost o vreme cand copilului tau ii placea la nebunie sa coloreze planse dar acum deja s-a plictisit de ele? Nu e nicio problema, plansele de colorat pot fi decorate si altfel!

O idee ar fi sa il inveti cum sa "personalizeze" plansa de colorat cu ajutorul unor mici obiecte care pot inlocui partial culoarea. Invata-l sa lipeasca pe planse margelute, boabe de cafea, boabe de fasole, agrafe, chibrituri, nasturi, frunze, flori si orice vi se pare potrivit. De exemplu, nasul unui personaj poate fi reprezentat de un nasture mai mic, ochii de nasturi mai mari, gura de o agrafa, sprancenele de doua bete de chibrit si asa mai departe.

Fire de lana

Daca ai prin casa fire de lana sau ata mai groasa si niste lipici ai rezolvat o parte din problema! Inainte sa incepeti, lipeste plansa pe o bucata de carton mai groasa ca sa aiba stabilitate. Arata-i copilului cum sa lipeasca firul in interiorul formelor de colorat, intr-o maniera ne-organizata sau taiand ata in bucati si formand "dungi". Daca aveti de colorat animale cu blana, poti sa tai ata in bucatele si mai mici care sa formeze dupa lipire "parul" animalului.

 Orezul si pastele

Mai uita-te prin casa dupa alte lucruri care ar putea fi folositoare. Orezul si pastele sunt o idee buna. Copiii pot folosi paste de orice forma si dimensiune sau orez si paste si apoi sa le coloreze cu markerul dupa ce le-a lipit.

Poti combina tehnicile, de exemplu, il poti lasa pe copil sa evidentieze marginile formei de colorat folosind firele de lana pentru contur si pentru interior sa foloseasca orez. Un alt "ingredient" ar putea fi boabele uscate de fasole.

Poti cumpara boabe de diferite culori sau le poti lua albe pentru ca micutul tau sa le coloreze cu markerul dupa ce le lipeste. Poti vedea un exemplu de plansa cu boabe de fasole in imaginea alaturata.

Decupaje si stickere

Daca ai timp, poti sa faci copii xerox dupa fotografiile voastre de familie sau sa le scoti la imprimanta si sa le folositi tot la confectionarea planselor. De exemplu, copilul poate decupa capul catelului lui si sa-l lipeasca pe conturul de colorat. Restul corpului poate fi facut folosind ata groasa maro.

Se poate decupa chiar si pe el insusi si lipi langa catel. Stickerele sunt foarte populare in randul copiilor si le pot adauga si pe acestea planselor de colorat. Exista o multime de modele in comert de unde poti alege.

 Hartii colorate

El poate decupa si lipi hartii colorate in formele de pe plansa. Acest lucru il va ajuta sa invete mai usor fomele diferitelor obiecte, daca decupeaza de exemplu o pereche de ghetute, o minge sau un cosulet. Poti vedea un exemplu de astfel de plansa in ilustratia alaturata.

Sau poate rupe hartica colorata in bucatele mici pe care sa le lipeasca pe foaie. Si folia de aluminiu poate fi foarte decorativa pentru astfel de activitati si poate fi folosita in aceeasi modalitate sau doar pentru cateva zone pentru a adauga un plus de stralucire.

Sclipici in toate formele

Tot pentru stralucire se poate folosi si sclipiciul. Il poti cumpara in diferite forme (exista sub forma de pasta, sub forma de mici stelute adezive si chiar sub forma de lipici). Ai grija doar sa pui sub plansa un ziar sau o folie pentru ca poate provoca "daune" obiectelor din jur. La fel de spectaculoase sunt si pietricelele din sticla colorata, nisipul, sarea grunjoasa, margelele sau chiar panglicile sclipitoare.

Vezi mai multe idei de planse decorate propuse de utilizatorii nostri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre