Nivele de protectie a copilului

/ / Modificat: 2012-11-12
Nivele de protectie a copilului

Cand te gandesti la protectia copilului, trebuie sa o vezi in termeni de "nivele". Conceptul de nivele de protectie se bazeaza pe faptul ca nu exista nici un instrument magic care sa-ti garanteze siguranta absoluta, in orice conditii. Atunci cand aplici nivele succesive de siguranta, iti cresti semnificativ sansele de succes: daca un nivel "cade", vine urmatorul  nivel!

In orice caz, fiecare nivel este la fel de important ca si celelalte. Nu are nici un sens sa consumi timp si efort pentru a aduga un nivel de protectie usor de depasit. Aloca in mod  egal timp si energie construirii fiecarui nivel, si nu uita ca la primul nivel se afla Copilul, care este si cel mai vulnerabil.

Ca un exemplu, haideti sa vedem cum va puteti proteja copilul de inec daca aveti piscina:

Actiunea 1: identificarea zonei de risc: Piscina

Actiunea 2: identificarea nivelului minim de protectie: Copilul

Acum incepi aplicarea nivelelor de protectie in jurul copilului:

Nivelul 1 – Copilul tau

Investeste intr-o piscina cat mai sigura si in educatie preventiva. Invata-ti copilul sa inoate cat mai devreme cu putinta si invata-l regulile de joaca in si in jurul piscinei. Tine copilul la distanta de piscina atunci cand nu e supravegheat de un adult.

Nivelul 2 – Bratara de alarma

bratara-alarma

Cumpara un sistem de alarmare in caz de scufundare in apa a copilului. Exista sisteme in care copilul poarta o bratara similara unui ceas, care va avertizeaza in cazul in care copilul a intrat in contact cu apa.

Nivelul 3 – Sistem de alarma piscina

alarma-piscina

Instalati un sistem de alarma in piscina care va avertizeaza in cazul in care apar miscari in incinta piscinei.

Nivelul 4 – Bariere fizice

Preveniti accesul in piscina prin montarea unui mic gardulet in jurul acesteia. Asigurati gardul cu o poarta sigura, cu sistem de autoinchidere.

Nivelul 5 – Alarme de usi

Daca copilul vostru poate deschide singur o usa, instalati sisteme de alarmare la deschidere la fiecare din usile de iesire din casa.

Nivelul 6 – Supravegheati, supravegheati, supravegheati

Nu exista nici o modalitate mai buna de protectie decat  propria supraveghere. Nimic nu poate inlocui cu adevarat acest lucru.

Procesul de creare a protectiei pe nivele utilizat in exemplul de mai sus este un bun model pe care il puteti utiliza in protejarea copilului de orice alt risc. Si nu uitati ca ultimul nivel de protectie sunteti intotdeauna voi, parintii!

Pentru a fi siguri ca ati inteles corect utilizarea nivelelor de protectie, ar trebui sa puteti oricand completa cateva actiuni simple:

1.            Informati-va mereu despre riscurile potentiale.

 

2.            Incepeti cu un nivel minim de protectie.

 

3.            Construiti de la acel nivel.

 

4.            Completati procesul cu supreveghere parentala oridecate ori e posibil.

www.copilinsiguranta.ro

Oferiti copilului vostru protectie prin Sistemul MySafeKid de Alarmare in Caz de Disparitie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre