Cum sa ajuti copilul cu temele pentru acasa

/ / Modificat: 2011-10-28
Cum sa ajuti copilul cu temele pentru acasa

Temele pentru acasa implica, mai ales in primii ani de scoala, si participarea parintilor responsabili. Daca temele micutului tau iti dau migrene, afla cum il poti ajuta fara conflicte si probleme. Pentru a-ti ajuta cu adevarat copilul cu temele, nu te oferi niciodata sa-l ajuti cand nu te pricepi deloc la materia pentru care lucreaza. Odata ce au fost impartite responsabilitatile intre parinti si fratii mai mari sau cu ajutorul unui meditator, afla cum iti poti ajuta copilul cu temele pentru acasa in cativa pasi simpli.

Arata-i ca si tu ai teme

In timp ce copilul tau face teme, alege si tu o activitate care nu-ti face placere, dar nu poate fi evitata (raspunde la mesajele de email, fa ordine in facturi etc.). Micutul tau va intelege nu este singurul care are indatoriri ce nu pot fi ocolite si tu ii vei oferi un exemplu bun.

Lasa-l sa preia controlul

Pune-l pe copilul tau sa-ti explice ce stie despre subiectul temei si care sunt obstacolele. In timp ce iti explica, isi poate ordona gandurile si ii pot veni idei noi. Atunci cand vezi ca face progrese, incurajeaza-l intotdeauna si radeti impreuna despre lucrurile care pareau grele in urma cu o saptamana sau doua.


Foto: man-woman.net

Sugereaza-i raspunsul

Atunci cand micutul tau este aproape de raspuns, ii poti pune intrebari ajutatoare sau il poti incuraja sa aboreze subiectul din puncte de vedere noi. Nu-i oferi raspunsul, dar ajuta-l sa-l obtina singur, apoi lauda-l, lucru ce il ajuta sa infrunte urmatoarea problema. Daca micutul nu reuseste sa gaseasca singur raspunsul, nu-l lasa sa devina frustrat si nervos, ofera-i raspunsul si explicatiile necesare.

Nu insista daca nu lucrati bine in echipa

Intre motivele pentru care iti dedici timp sa-l ajuti cu temele se afla si relatia voastra si timpul petrecut in familie. Daca fiecare incercare de a-l ajuta cu temele se finalizeaza cu tipete, ofera-te sa-l ajuti de la distanta cautand informatii pe internet sau gasind pe cineva calificat sa-l ajute mai bine.

Apeleaza la un profesionist

Daca nu-ti gasesti timp sa-l ajuti pe micutul tau cu temele pentru acasa, apeleaza la un meditator. Discuta cu invatatorul sau profesorul care preda materia dificila si afla daca un meditator l-ar putea ajuta cu adevarat sa faca progrese.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme Teme pentru acasa Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre