Avantajele scutecelor eco pentru bebelusi si pentru planeta. Fa diferenta!

/ / Modificat: 2015-10-09
Avantajele scutecelor eco pentru bebelusi si pentru planeta. Fa diferenta!

Avantajele scutecelor eco pentru bebelusi si pentru planeta. Fa diferenta!

Diferenta intre scutecele ecologice de unica folosinta si scutecele obisnuite

Desi la o prima vedere scutecele ecologice de unica folosinta nu se deosebesc foarte mult de scutecele obisnuite care se regasesc pe rafturile din supermarketuri, diferentele sunt enorme, incepand cu sanatatea purtatorilor si incluzand sanatatea planetei.

scutec_bio

Nenumarate studii (Risk and policy Analysts Limited, 2007, Anderson, 1999, The Alberta et. al) au dovedit existenta unor substante daunatoare sanatatii in scutecele obisnuite care ataca organismul pe termen scurt prin iritatii, alergii, sensibilizarea pielii, dermatita, s.a., dar si pe termen lung prin slabirea sistemului imunitar, afectarea sistemului reproductiv, cauzarea infertilitatii, si chiar cancer.  

Iar daca ne referim la aspectul eco: scutecele se prespune ca se biodegradeaza in 550 de ani…In medie, un bebe schimba 6-8 scutece pe zi, astfel ca un singur copilas va folosi intre 5.500-7.500 de scutece inainte de a folosi olita – de obicei in jurul varstei de2.5 ani.

naty_scutece_bio

Despre scutecele eco de la Naty

Scutecele eco de unica folosinta de la Naty folosesc materiale regenerabile si biodegradabile. Pelicula exterioara este creata dintr-un material biodegradabil din amidon de porumb si fibra de celuloza, ambele materiale naturale. Acest material, fiind si impermeabil, totusi permite scutecului sa respire, rezultand intr-un scutecel mai aerisit, mai uscat si racoros si mai confortabil.

Stratul absorbant al scutecelor contine de asemenea pulpa de lemn pufoasa biodegradabila ne-albita cu clor, amestecata cu o cantitate foarte mica de granule absorbante necesare pentru ca absorbtia scutecului sa fie cat mai performanta, reducand si numarul de scutece schimbate.

Astazi, scutecele Naty sunt printre cele mai ecologice scutece de unica folosinta disponibile pe piata. Nu contin ftalati, compusi organostanici (MBT, DBT, TBT), metale grele, TCF (fara clor),  H2CO  (formaldehida), colofoniu, coloranti azoici, PVC, si substante cunoscute ca daunatoare sanatatii sau mediului incojurator.

naty_scutece_bio_bebelusi

Produsele Naty sunt certificate si nu contin ABSOLUT nici un compus alergenic sau substante iritante, sensibilizante, cancerigene sau mutagene. Gama Baby Eco de la Naty este apreciata in intreaga lume de milioane de mamici si chiar de celebritati de la Hollywod si a castigat nenumarate premii la toate produsele.

Gama cuprinde scutecele eco de unica folosinta cu marimile 1-6, oferind si pachete economice la unele marimi. Pentru copiii care incep sa foloseasca olita, Naty a creat chiloteii de antrenament la olita in 3 marimi. Gama de servetele umede Naty este premiata si are aprobarea Societatii Suedeze pentru Conservarea Naturii. Servetele Naty sunt facute din celuloza de lemn ne-albita cu clor si sunt umezite cu apa purificata. 

Gama Baby Eco de la Naty

Linia de ingrijire a pielii de la Naty este 100% hipoalergenica, si nu contine parabeni sau SLS.

Toate ingredientele provin din materii naturale si au un PH neutru fiind testate dermatologic. Naty ofera Samponul Eco, Gel de Dus Eco Wash, Spuma de baie Eco si Lotiunea de corp Eco.

Bineinteles ca Naty are ceva de oferit si mamicilor si a creat special pentru acestea absorbantele eco precum si protej-slipuri din materiale naturale, 100% compostabile si fara clor. Iar pentru perioada alaptarii Tampoanele Absorbante pentru San – Eco Senzitive.

Naty in Romania prin Scutece-Bio.ro

Gama Eco Bebe si Mami de la Naty se gaseste pe Scutece-Bio.ro  inca din luna Februarie 2015 si a fost introdusa pe piata din Romania de o mamica incepatoare cum ne povesteste ea pe blog, din dorinta de a oferi si copiilor din Romania posibilitatea de a fi mai sanatosi si pentru a promova o planeta mai curata pentru urmasi. 

Va asteptam in magazinul nostru Scutece-bio.ro!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre