Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Prune

Compot de prune

Compot de prune Compotul de prune se pastreaza in borcane sterilizate, intr-o camara bine aerisita. Timp de preparare 80 minute Dificultate Usor Ingrediente 1,5 kg prune 10 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat apa[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala bine fructele in apa rece, apoi pune-le in borcane sau in sticle cu gat larg si acopera-le cu zahar. Trebuie ca anterior acestei operatiuni sa amesteci plicurile de zahar vanilat cu zaharul tos. Acopera borcanele cu apa rece si leaga sticla cu celofan pus in doua. Pune sticlele la pasteurizat, la bain-marie, aproximativ o ora din momentul in care a inceput sa fiarba. Lasa compotul la racit, apoi depoziteaza-l intr-o camara, la loc

Autor: Alina Paduraru
Data: 31 august 2012

Alte articole despre:  compot de prune compot

Dulceata de prune

Dulceata de prune Dulceata de prune se pregateste foarte simplu si poate fi aromatizata cu scortisoara. Timp de preparare 180 minute Dificultate Mediu Ingrediente 1 kg prune 1/2 cana zahar 1/2 cana apa 1 bat scortisoara Mod de preparare Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii. Taie prunele cubulete. Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune toate aceste ingrediente sa fiarba impreuna si amesteca din cand in cand. Lasa-le pe foc mic pana cand fructele s-au inmuiat bine si au scazut. Spumeaza dulceata ori de cate ori este nevoie. Scoate betisorul de scortisoara si arunca-l. Pune dulceata in borcane pe care sa le acoperi

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata dulceata de prune

Galuste de cartofi cu prune

Galuste de cartofi cu prune Galuste de cartofi cu prune sunt gustoase si foarte aromate. Se prepara usor si sunt ideale pentru momentele in care ai invitati. Se pot servi cu gem de prune sau dulceata. Timp de preparare  60 minute Dificultate Mediu   Ingrediente  1 kg cartofi fierti sare 4 oua 400 grame faina 40 ml ulei 500 grame pesmet 50 grame zahar 1 lingurita scortisoara prune Mod de preparare  Paseaza bine cartofii fierti si amesteca cu uleiul, faina, ouale si praful de sare. Inveleste prunele cu acest aluat si modeleaza galustele. Adauga-le in apa fiarta cu putina sare. Lasa galustele sa fiarba timp de 10 - 15 minute, pana cand se ridica la suprafata. Separat, incinge

Autor: Mihaela Rotaru
Data: 15 aprilie 2013

Alte articole despre:  galuste cartofi sare oua faina pesmet zahar scortisoara

Magiun de prune

Magiun de prune Magiunul de prune este o umplutura potrivita pentru diverse prajituri, clatite sau tarte, dar se poate consuma si simplu, intins pe felii de paine. Foto: delabogdana.wordpress.com Timp de preparare 240 minute Dificultate Medie Ingrediente 10 kg prune[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala prunele si scurge-le de apa, cu ajutorul unui tifon. Scoate samburii prunelor si despica-le pe jumatate. Pune prunele intr-un ceaun, impreuna cu doua cani de apa, pentru a porni

Autor: Alina Paduraru
Data: 14 iunie 2012

Alte articole despre:  magiun de prune magiun

Mancare de prune uscate

Mancare de prune uscate Mancarea de prune uscate ne aminteste de zilele frumoase ale copilariei, cand bunicile pregateau cu drag acest preparat delicios, atat de simplu. Foto: adevarul.ro Timp de preparare 50 minute Dificultate Usoara Ingrediente 700 g prune uscate 2 cepe 100 ml ulei 50 g zahar 50 g faina 1/2 lamaie sare[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Lasa prunele la hidratat in apa, cateva ore. Dupa ce se umfla, scoate-le la scurs, intr-o strecuratoare. Curata ceapa si toac-o marunt, apoi

Autor: Alina Paduraru
Data: 20 aprilie 2012

Alte articole despre:  fel principal mancare de prune

Placinta cu prune

Placinta cu prune Nu mai dureaza mult si tarabele din piete se vor umple cu tot felul de fructe proaspete si aromate, numai bune de pus in deserturi. Asa ca ar fi bine sa iti pregatesti din timp o colectie de retete pe care sa le ai la indemana. Iata reteta de placinta cu prune. Foto: bbcgoodfood.com Timp de preparare 50 minute Dificultate Medie Ingrediente 1 pachet aluat foietaj (800 g) 1/2 kg prune, fara samburi 1/2 l vin rosu coaja portocala suc portocala (100 ml) 100 g zahar tos 1 baton

Autor: Alina Paduraru
Data: 24 mai 2012

Alte articole despre:  desert placinta placinta cu prune

Prajitura cu prune, de post

Prajitura cu prune, de post Un desert delicios, pentru weekend, prajitura cu prune, de post e aromata si foarte gustoasa. Foto: bakingwithsibella.wordpress.com Timp de preparare 60 min. Dificultate usor Ingrediente Pentru aluat 100 g faina 1/2 pachet margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 praf de sare Pentru maia 1 cubulet drojdie 250 ml apa 2 linguri zahar tos 150 g faina Suplimentar 1 kg prune 5 linguri zahar scortisoara Foto:

Autor: Alina Paduraru
Data: 26 noiembrie 2012

Tarta cu prune

Tarta cu prune Tarta cu prune reprezinta unul dintre deserturile de toamna, aromate si foarte simplu de preparat. Foto: marielhemingway.com Timp de preparare 80 minute Dificultate Usor Ingrediente Aluat 250 g faina 150 g unt moale 100 g zahar 1 varf de cutit sare Umplutura 800 g prune 3 linguri gris 3 linguri zahar 40 g unt[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Framanta un aluat din toate aceste ingrediente, apoi tine-l circa 30 de minute la rece. Intinde aluatul pe planseta

Autor: Alina Paduraru
Data: 19 septembrie 2012

Alte articole despre:  tarta cu prune tarta
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul