Copilul.ro

Nanism copii

La copiii aflati mereu in crestere si cu o inaltime relativ mica pe o perioada lunga de timp, diagnosticul este mai greu de pus, iar depistarea bolii se face si baza unei alte simptomatologii.

Nanismul la copii, cum il recunosti? Nanismul la copii, cum il recunosti?
Nanismul este conditia medicala pe care majoritatea oamenilor o numesc piticism si se caracterizeaza printr-o deficienta de crestere fata de media normala pe etape de varsta. In timp ce la adulti nanismul este evident, la copiii care sunt in continua crestere, inaltimea nu mai poate fi semnul principal al bolii. Si atunci, cum recunoastem nanismul la copii?   Ce este nanismul? Nanismul se mai numeste si deficit staturo-ponderal si apare in urma secretiei insuficiente de hormon de crestere (GH) din celulele somatotrope ale glandei hipofizare anterioare. Altfel spus, nanismul se caracterizeaza prin cresterea insuficienta in inaltime raportata la standardele normale. Cum

Autor: Daniela Ganciu
Data: 22 noiembrie 2013

Alte articole despre:  simptome nanism copii

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.