Copilul.ro

Cauze suferinta fetala

Suferinta fetala Suferinta fetala
In termeni medicali, suferinta fetala se refera la prezenta mai multor semnale care indica o evolutie negativa a starii de sanatate a bebelusului, inainte sau in timpul nasterii. Cauzele care declanseaza aceasta problema importanta a femeilor insarcinate sunt multiple si se refera in principal la diminuarea oxigenarii si alimentarii fatului.

Aceasta complicatie presupune incetinirea activitatii cardiace a bebelusului. Termenul de suferinta fetala, adesea utilizat in obstetrica, este impropriu. Fetusul nu se simte rau, insa se spune ca sufera deoarece conditiile de viata intrauterine nu ii mai priesc. Daca ritmul cardiac al fetusului este perturbat, se poate decide o nastere cu

Autor: Adelina Dobrin
Data: 27 ianuarie 2012

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.