Ziua Copilului. Evenimente de 1 Iunie

/ / Modificat: 2014-05-23
Ziua Copilului. Evenimente de 1 Iunie

2009

1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, ziua in care fiecare dintre noi redevine copil, isi aminteste de propria copilarie si poate o retraieste prin ochii propriului copil. Este o zi speciala pentru toata lumea, asadar trebuie cinstita ca atare si cum sa faci asta cel mai bine decat mergand alaturi de copilul tau la diferitele evenimente organizate pentru ei in toata tara.
 

Evenimente de 1 Iunie in tara

Exact de Ziua Copilului, castelul Bran isi redeschide portile si va invita alaturi de cei mici sa ii treceti pragul si sa traiti o bucatica de istorie, intr-un mod cat se poate de placut, imbiati de aerul racoritor si proaspat de munte.

In Timisoara, 1 Iunie, Ziua Copilului se sarbatoreste la Padurea Verde. Acolo te asteapta multe surpize, concursuri, desene pe asfalt, competitii pe role si de tenis de picior. Ca sa iei parte la aceasta sarbatoare, tot ce trebuie sa faci este sa fii pe 1 Iunie, la ora 11, in fata Muzeului Satului.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca organizeaza de Ziua Copilului, pentru cei mici concursul de creatie plastica cu titlul "Satul traditional vazut prin ochii copiilor". Astfel, copiii sunt asteptati cu materialele proprii si cu inspiratia care ii caracterizeaza, in Parcul Etnografic National "Romulus Vuia".

Daca va aflati in Oradea, atunci sunteti asteptati impreuna cu cei mici in Oraselul Copiilor. Acolo cei mici vor putea urmari un  spectacol de teatru, vor putea participa la concursuri de lego si puzzle, vor urmari spectacole de muzica si dans, si ii vor astepta multe alte surprize special pregatite pentru ziua lor.

Ziua Copilului in Bucuresti

In Bucuresti, in perioada 29 mai-1 iunie, televiziunea pentru copii JimJam ii asteapta pe cei mici in Parcul Herastrau, la Roata Mare. Pe 30 mai, cel care ii va intampina pe cei mici va fi mascota "Bob Constructorul". Bob vine pentru prima data in Romania pentru a face o bucurie celor mici chiar de ziua lor. La Roata Mare si Hrastrau, copiii vor avea parte de un program minunat, din care nu vor lipsi desenele animate, pictura pe fata, jucurile interactive, concursurile de desen si zecile de premii.

De Ziua Copilului, sunteti invitati alaturi de cei mici la o "Vacanta la Muzeul Satului" din Bucuresti. Structurat in ateliere de desen si pictura, finalizat cu o expozitie cu genericul "Desenati", Muzeul Satului va oferi copiilor o zi a lor de neuitat.

Institutul Roman pentru Educatie si Calitate Europeana va invita sa luati parte la Targul Gradinitelor. Targul are loc in incinta Banseasa Shopping City si este un prilej minunat de a petrece tipul alaturi de copilul tau si poate un cadou frumos de ziua lui, alegerea gradinitei la care va merge. Veti putea alege impreuna si cu siguranta micutul tau va fi incantat ca va putea lua parte in alegerea gradinitei, pentru ca in final, este un pas foarte important pentru el.
O luna de distractie la Baneasa Shopping City

Baneasa Shopping City dedica o luna intreaga celor mici si ii rasfata in iunie cu cele mai tari distractii. Primele surprize sunt pregatite pe 30, 31 mai si 1 iunie: o scoala de arta, teatru, targ de gradinite, petreceri carnaval si concursuri cu premii.

Scoala de Arta DaVinci isi deschide portile pentru micii artisti care trec pragul Baneasa Shopping City weekend-ul acesta. Cei mici pot invata cum sa combine culorile, sa deseneze pe diferite suporturi si cu diferite materiale in cadrul scolii de arta DaVinci.

Copii se vor putea distra si vor putea intra in culisele spectacolelor de teatru in aceste zile. Cei mici sunt asteptati la spectacole de teatru oferite de Teatrele Libelula si Tandarica.

Pentru ca nicio sarbatoate nu e completa fara petrecere, Baneasa Shopping City organizeaza pentru cei mici super-petreceri langa locul de joaca Magic City. In toate cele 3 zile (30, 31 mai, 1 iunie) cei mici sunt asteptati de la 16:00 la 18:00, costumati ca de carnaval, sa participe la  petreceri de vis. Programul cuprinde dans, jocuri, concursuri haioase si karaoke, baloane modelabile si invitati speciali.

In fiecare weekend al lunii, Baneasa Shopping City pregateste alte suprize pentru copii, printre care: o parada de moda la care cei mici vor putea fi manechine daca se inscriu la castingul de pe 6-7 iunie, concursuri cu masinute teleghidate, teatru, scoala de arte, petreceri tematice, spectacole pe role si skateboard si multe alte surprize.

Pe 5 iunie Baneasa Shopping City va gazdui "XXL DINO EXPO", cea mai mare expozitie de dinozauri in marime naturala din Europa. Expozitia are 32 de exemplare de dinozauri confectionati din materiale speciale, inclusiv 6 machete robotizate. Toate exponatele au fost realizate de germanul Karmo Neigert, unele fiind construite special pentru filmul "Jurassik Park".

Cadoul ideal pentru copilul tau, cu ziarul

Incepand de luni, 25 mai, ziarul "Adevarul" lanseaza cele mai indragite povesti ale copilariei intr-o noua serie de lux, Colectia Disney Clasic.

Celebrele personaje din desenele animate Disney prind viata in paginile celor 12 volume full color, editate in Biblioteca Adevarul pentru Copii. Mowgli, Aladin, Bambi sau Peter Pan ii asteapta pe cei mici sa ii descopere, intr-o simfonie de culori, printre cele 64 de file de poveste din fiecare carte.

Colectia Disney Clasic, publicata de Adevarul Holding impreuna cu Editura Egmont, se deschide cu volumul "Cartea Junglei", inspirat din opera omonima a lui Rudyard Kipling, dar pe care Walt Disney a considerat-o "prea sumbra" si a adaptat-o pentru gusturile cititorilor americani, pastrand personajele si numele acestora.

Urmatoarele 11 volume din Biblioteca Adevarul pentru Copii vor aparea, in fiecare zi de luni, la pretul de 11,99 lei. Titlurile si datele de aparitie sunt:

• "101 Dalmatieni" - 1 iunie,
• "Mica sirena" - 8 iunie,
• "Aladin" - 15 iunie,
• "Frumoasa adormita" - 22 iunie,
• "Peter Pan" - 29 iunie,
• "Alice in Tara Minunilor" - 6 iulie,
• "Cenusareasa" - 13 iulie,
• "Frumoasa si Bestia" - 20 iulie,
• "Alba ca Zapada" - 27 iulie,
• "Doamna si vagabondul" - 3 august,
• "Bambi" - 10 august.

Copiii vor primi cel mai frumos cadou pe 1 Iunie, atunci cand in Colectia Disney Clasic isi vor face loc cei "101 Dalmatieni".


26 mai 2009


Gabriela David & Simona Chiric

Redactori Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre